Dvd
Engels

De zwanenprinses en de magische toverspreuk

Richard Rich (regisseur), Brian Nissen (scenarist), Lex De Azevedo (componist)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als prinses Odette door de gemene Zelda wordt omgetoverd in een zwaan gaan prins Derek en zijn vrienden op zoek om haar te redden
Titel
De zwanenprinses en de magische toverspreuk
Regisseur
Richard Rich
Scenarist
Brian Nissen
Componist
Lex De Azevedo
Uniforme titel
The swan princess: the mystery of the enchanted treasure
Taal
Engels
Parallele titel
The swan princess
Uitgever
Columbia Tristar Home Entertainment, 2008 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1998
Speelduur
69 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans, Duits, Spaans, Italiaans Ondertiteling: Portugees
EAN
8712609055979

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 20 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het derde avontuur van de Zwanenprinses*. In deze animatiefilm uit 1998, wederom geregisseerd door Richard Rich, weet de gemene Zelda geheime aantekeningen te stelen uit het kasteel. Omdat de aantekeningen niet compleet zijn, ontvoert ze prinses Odette en tovert haar om in een zwaan. Prins Derek gaat samen met zijn vrienden op zoek om haar te redden. De film wordt o.a. Nederlands gesproken.

Over Richard Rich

Richard Rich (1496 – Rochford, 12 juni 1567) was een Engels politicus die onder Eduard VI van Engeland Lord Chancellor was.

Biografie

Er is weinig bekend over het vroege leven van Richard Rich. Zo noemen bronnen verschillende geboorteplaatsen en families waarin hij geboren zou zijn. Hij heeft waarschijnlijk gestudeerd op de Universiteit van Cambridge. In 1516 ging hij als jurist in Londen aan het werk. Dertien jaar later werd hij met behulp van Thomas Audley lid van het Engelse parlement. In 1533 kwam hij in dienst van Thomas Cromwell. Onder diens leiding had hij ook een belangrijk deel in de processen tegen Thomas More en bisschop John Fisher.

In 1536 werd hij benoemd tot Speaker van het Britse Lagerhuis. Een paar jaar later had hij een belangrijk aandeel in de val van Thomas Cromwell. Rich was assistent-executeur van het testament van Hendrik VIII. Hierdoor ontving hij grote stukken land en werd hij Baron Rich. Ook verwie…Lees verder op Wikipedia