Dvd
Engels

De zwanenprinses en het geheim van het kasteel

Richard Rich (regisseur), Brian Nissen (scenarist), Lex De Azevedo (componist)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als de moeder van prins Derek wordt ontvoerd, proberen Derek en Odette en hun vrienden alles om haar te bevrijden en het geheim van het kasteel te bewaren
Titel
De zwanenprinses en het geheim van het kasteel
Regisseur
Richard Rich
Scenarist
Brian Nissen
Componist
Lex De Azevedo
Uniforme titel
The swan princess: escape from Castle Mountain
Taal
Engels
Parallele titel
The swan princess and the secret of the castle
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
1997
Speelduur
ca. 68 min.
Aantekening
Taalkeuze: o.a. Engels, Nederlands, Frans Ondertiteling: Portugees
EAN
8712609055832

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 33 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vervolg op de succesvolle animatiefilm De zwanenprinses* uit 1995. Hierin trouwde prins Derek met Odette. In dit nieuwe avontuur, wederom onder regie van Richard Rich, wordt Dereks moeder, koningin Uberta, ontvoerd door de gemene Clavius. Met behulp van hun vrienden Speed de schildpad, Puffin de papagaai en Jean-Bob de kikker probeert Derek de koningin te bevrijden. Ondertussen gaat Odette, omgetoverd als zwaan, op zoek naar Derek. De film is o.a. Nederlands gesproken met stemmen van Bill van Dijk, Peter Koelewijn, Marco Bakker etc.

Over Richard Rich

Richard Rich (1496 – Rochford, 12 juni 1567) was een Engels politicus die onder Eduard VI van Engeland Lord Chancellor was.

Biografie

Er is weinig bekend over het vroege leven van Richard Rich. Zo noemen bronnen verschillende geboorteplaatsen en families waarin hij geboren zou zijn. Hij heeft waarschijnlijk gestudeerd op de Universiteit van Cambridge. In 1516 ging hij als jurist in Londen aan het werk. Dertien jaar later werd hij met behulp van Thomas Audley lid van het Engelse parlement. In 1533 kwam hij in dienst van Thomas Cromwell. Onder diens leiding had hij ook een belangrijk deel in de processen tegen Thomas More en bisschop John Fisher.

In 1536 werd hij benoemd tot Speaker van het Britse Lagerhuis. Een paar jaar later had hij een belangrijk aandeel in de val van Thomas Cromwell. Rich was assistent-executeur van het testament van Hendrik VIII. Hierdoor ontving hij grote stukken land en werd hij Baron Rich. Ook verwie…Lees verder op Wikipedia