Dvd
Engels

De zwanenprinses : koninklijke spionnen

Richard Rich (regisseur)

De zwanenprinses : koninklijke spionnen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Na de komst van geheimzinnige bezoekers in het koninkrijk, gaan prinses Alise, Lucas en hun vrienden undercover op een geheim spionnenavontuur om te zien of ze te vertrouwen zijn.
Titel
De zwanenprinses : koninklijke spionnen
Regisseur
Richard Rich
Uniforme titel
The swan princess : royally undercover
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
76 min.
Aantekening
Taalkeuze: o.a. Engels, Nederlands, Frans Ondertiteling: o.a. Nederlands, Engels, Frans
EAN
8712609648522

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deel 7 van de Amerikaanse serie animatiefilms van Richard Rich. Prinses Alise is de geadopteerde dochter van prinses Odette en prins Derek die in de eerste vijf delen de hoofdpersonen waren. Alise is inmiddels jongvolwassen en goed bevriend met Lucas, een arme weesjongen die ze leerde kennen tijdens haar piratenavontuur*. Wanneer geheimzinnige gasten in het paleis aankomen, gaan Alise, Lucas en hun vrienden undercover om te weten te komen wat ze in hun schild voeren. Ze hebben al hun detectivetalent en bijzondere gadgets nodig om het raadsel op te lossen en het koninkrijk te redden. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Richard Rich

Richard Rich (1496 – Rochford, 12 juni 1567) was een Engels politicus die onder Eduard VI van Engeland Lord Chancellor was.

Biografie

Er is weinig bekend over het vroege leven van Richard Rich. Zo noemen bronnen verschillende geboorteplaatsen en families waarin hij geboren zou zijn. Hij heeft waarschijnlijk gestudeerd op de Universiteit van Cambridge. In 1516 ging hij als jurist in Londen aan het werk. Dertien jaar later werd hij met behulp van Thomas Audley lid van het Engelse parlement. In 1533 kwam hij in dienst van Thomas Cromwell. Onder diens leiding had hij ook een belangrijk deel in de processen tegen Thomas More en bisschop John Fisher.

In 1536 werd hij benoemd tot Speaker van het Britse Lagerhuis. Een paar jaar later had hij een belangrijk aandeel in de val van Thomas Cromwell. Rich was assistent-executeur van het testament van Hendrik VIII. Hierdoor ontving hij grote stukken land en werd hij Baron Rich. Ook verwie…Lees verder op Wikipedia