Dvd
Engels

De zwanenprinses

Richard Rich (regisseur)

De zwanenprinses

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Vijf avonturen van prinses Odette, prins Derek en hun vriendjes. Vanaf ca. 6 jaar.
Bevat
Dvd 1 De zwanenprinses
Dvd 2 De zwanenprinses en het geheim van het kasteel
Dvd 3 De zwanenprinses en de magische schat
Dvd 4 Kerstmis
Dvd 5 Er was eens een koninklijke familie
Kijkwijzer
Vanaf 6 jaarVanaf 6 jaar
Titel
De zwanenprinses
Regisseur
Richard Rich
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2014
5 dvd-video's
Oorspr. opname
1994-2013
Speelduur
ca. 385 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans en andere talen
EAN
8712609601534

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 32 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een verzamelbox met vijf Amerikaanse animatiefilms van Richard Rich over prinses Odette en prins Derek. In 1994 verscheen de eerste film over 'de zwanenprinses', geïnspireerd op het ballet 'Het zwanenmeer' van Tsjaikovkij. De knappe prinses Odette, die op het punt staat te trouwen met prins Derek, wordt door een boze tovenaar veranderd in een zwaan. In tegenstelling tot het oorspronkelijke verhaal loopt alles in de film - op het nippertje - goed af. Een mooi getekende, spannende en romantische film met veel liedjes in musicalstijl. Er verschenen vier vervolgdelen die van mindere kwaliteit zijn dan het origineel, waaronder 'Kerstmis'* (2012) en 'Er was eens een koninklijke familie'** (2014). De grappige vriendjes van Odette, Speed de schildpad, Puffin de papegaai en Jean-Bob de kikker, zijn steeds van de partij, maar er zijn ook gemene tegenstanders, waaronder tovenaar Ruigbaard. Nederlands gesproken maar met Engelstalige liedjes. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Richard Rich

Richard Rich (1496 – Rochford, 12 juni 1567) was een Engels politicus die onder Eduard VI van Engeland Lord Chancellor was.

Biografie

Er is weinig bekend over het vroege leven van Richard Rich. Zo noemen bronnen verschillende geboorteplaatsen en families waarin hij geboren zou zijn. Hij heeft waarschijnlijk gestudeerd op de Universiteit van Cambridge. In 1516 ging hij als jurist in Londen aan het werk. Dertien jaar later werd hij met behulp van Thomas Audley lid van het Engelse parlement. In 1533 kwam hij in dienst van Thomas Cromwell. Onder diens leiding had hij ook een belangrijk deel in de processen tegen Thomas More en bisschop John Fisher.

In 1536 werd hij benoemd tot Speaker van het Britse Lagerhuis. Een paar jaar later had hij een belangrijk aandeel in de val van Thomas Cromwell. Rich was assistent-executeur van het testament van Hendrik VIII. Hierdoor ontving hij grote stukken land en werd hij Baron Rich. Ook verwie…Lees verder op Wikipedia