Dvd
Engels

The swan princess Christmas

Richard Rich (regisseur), Vassal Benford (componist)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Prinses Odette en prins Derek zijn druk bezig met de voorbereidingen voor hun eerste kerstfeest samen, maar de gemene tovenaar Ruigbaard gooit roet in het eten. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
The swan princess Christmas
Regisseur
Richard Rich
Componist
Vassal Benford
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2012
1 dvd-video
Speelduur
81 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712609654967

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 42 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 1995 verscheen de eerste, oorspronkelijk Amerikaanse, animatiefilm over 'de zwanenprinses', geïnspireerd op ballet 'Het zwanenmeer' van Tsjaikovkij. In de derde vervolgfilm, wederom geregisseerd door Richard Rich, zijn prinses Odette en prins Derek gelukkig getrouwd en zijn ze druk bezig met de voorbereidingen voor hun eerste kerstfeest samen. Ook hun vriendjes Speed de schildpad, Puffin de papegaai en Jean-Bob de kikker zijn weer van de partij, maar hun oude tegenstander, de gemene tovenaar Ruigbaard, gooit roet in het eten. Nederlands gesproken maar met Engelstalige liedjes. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Richard Rich

Richard Rich (1496 – Rochford, 12 juni 1567) was een Engels politicus die onder Eduard VI van Engeland Lord Chancellor was.

Biografie

Er is weinig bekend over het vroege leven van Richard Rich. Zo noemen bronnen verschillende geboorteplaatsen en families waarin hij geboren zou zijn. Hij heeft waarschijnlijk gestudeerd op de Universiteit van Cambridge. In 1516 ging hij als jurist in Londen aan het werk. Dertien jaar later werd hij met behulp van Thomas Audley lid van het Engelse parlement. In 1533 kwam hij in dienst van Thomas Cromwell. Onder diens leiding had hij ook een belangrijk deel in de processen tegen Thomas More en bisschop John Fisher.

In 1536 werd hij benoemd tot Speaker van het Britse Lagerhuis. Een paar jaar later had hij een belangrijk aandeel in de val van Thomas Cromwell. Rich was assistent-executeur van het testament van Hendrik VIII. Hierdoor ontving hij grote stukken land en werd hij Baron Rich. Ook verwie…Lees verder op Wikipedia