Blad­muziek
Engels

The sound of music : piano, vocal, guitar

Richard Rodgers (componist), Oscar Hammerstein (componist)

The sound of music : piano, vocal, guitar

In de reeks:
Genre:
Titel
The sound of music : piano, vocal, guitar
Componist
Richard Rodgers 1902-1979 Oscar Hammerstein
Taal
Engels
Uitgever
Milwaukee: Hal Leonard, 2005
45 p. + cd
ISBN
0-634-08834-3
Plaatsingssuggestie
788.61 (SISO) Piano spelen ; Piano spelen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Acht bekende liedjes uit de topper The sound of music. In het concept van de reeks Piano Play-along: de bijgevoegde cd biedt mogelijkheid om zowel solistisch de pianopartij te spelen als om zangsolist te zijn bij de orkestklanken die op de cd klinken. Daarnaast zijn als extra ook nog gitaardiagrammen genoteerd. Met grote, wijde akkoorden die niet geschikt zijn voor kleine kinderhanden. Graad 3. 45 blz. Williamson HL00311175.

Over Richard Rodgers

Richard Charles Rodgers (Hammels Station (Long Island, New York), 28 juni 1902 – New York, 30 december 1979) was een Amerikaans componist en theaterproducent. Hij was de meest productieve van de Broadway-componisten: 37 musicals, de muziek voor tien films en rond 1500 liederen schreef hij. Met meer dan 20.000 uitvoeringen van zijn avondvullende werken in de theaters aan Times Square en Broadway was hij ook de meest succesvolle. Zijn succes aan het muziektheater deelt hij uitsluitend met de librettisten: Lorenz Hart en Oscar Hammerstein II.

Levensloop

Jonge jaren en opleiding

Rodgers was de zoon van amateurpianist Dr. William Abrahams Rodgers en Mamie Levy en begon zijn pianolessen op zesjarige leeftijd. Zijn muziekstudies begon hij aan de Columbia-universiteit in New York van 1919 tot 1921 en aan het Institute of Musical Arts, de voorganger van de Juilliard School of Mu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties