Boek
Nederlands

Het grote zoek en vindboek : met heel veel dingen om op te zoeken!

Richard Scarry (auteur)
+1
Het grote zoek en vindboek : met heel veel dingen om op te zoeken!
×
Het grote zoek en vindboek : met heel veel dingen om op te zoeken! Het grote zoek en vindboek : met heel veel dingen om op te zoeken!

Het grote zoek en vindboek : met heel veel dingen om op te zoeken!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kun jij vijf parachutes vinden, en vier eierschalen, vijftien cadeautjes en twee ballonnen? Hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde zoekplaten van situaties in onder meer de sneeuw, op het meer, in de keuken, op het station en een superbotsing. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Tellen
Titel
Het grote zoek en vindboek : met heel veel dingen om op te zoeken!
Auteur
Richard Scarry
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Lowly's search and find!
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2017
[14] p. : ill.
ISBN
9789048315239 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Zoekboeken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Groot prentenboek met hardkartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken waarin op acht verschillende zoekplaten over twee bladzijden, aan de zijkant steeds twaalf ingekaderde voorwerpen staan die de peuter/kleuter op de grote plaat moet zien te vinden. In onder meer een sneeuwlandschap, de keuken, een verjaardagsfeestje, bij het meer, het park en een verkeerschaos zijn in de bekende Richard Scarry-stijl aantrekkelijke, kleurrijke en grappige situaties verbeeld. Er is op iedere zoekplaat heel veel te zien, maar omdat alles op een witte achtergrond staat blijft het overzichtelijk. Het is niet altijd even makkelijk om de gevraagde voorwerpen te vinden, maar hierdoor wordt het kind wel uitgedaagd. Ongemerkt leert het kind zo nieuwe woorden en begrippen, maar ook tellen en de kleuren. Ook de schutbladen zijn onderdeel van een zoekplaat. Aantrekkelijk zoekboek voor peuters, maar ook jonge kleuters kunnen er nog plezier aan beleven. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Richard Scarry

Richard McClure Scarry (Boston, Massachusetts, 5 juni 1919 – Gstaad, 30 april 1994) was een populaire Amerikaanse kinderboekenschrijver en -illustrator, die meer dan 300 boeken heeft geschreven met een totale oplage van meer dan 100 miljoen boeken wereldwijd.

Scarry is geboren in Boston, Massachusetts, waar zijn ouders een winkel hadden. Na het behalen van zijn middelbareschooldiploma ging Scarry naar een handelsschool maar stopte al snel. Hij studeerde daarna aan de School of the Museum of Fine Arts in Boston, waar hij bleef totdat hij moest dienen in het leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Na de oorlog werkte Scarry voor de grafische afdeling van diverse tijdschriften, voor hij in 1949 een doorbraak in zijn carrière had met Gouden Boekjes.

Druktestad

Scarry's beroemdste boekenserie, De drukke wereld van Richard Scarry, ging over Druktestad. Scarry's karakters waren vrijwel altijd antropomorfische dieren…Lees verder op Wikipedia