Boek
Nederlands

Mijn leuk verhalenboek

Richard Scarry (auteur)
+1
Mijn leuk verhalenboek
×
Mijn leuk verhalenboek Mijn leuk verhalenboek

Mijn leuk verhalenboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met korte verhalen over aangeklede dieren die allerlei avonturen beleven. Voorleesboek met veel cartooneske kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Mijn leuk verhalenboek
Auteur
Richard Scarry
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Richard Scarry's funniest storybook ever
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2005 | Andere uitgaves
[58] p. : ill.
ISBN
90-447-1262-4

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Groot, kleurrijk, uit het Engels vertaald verhalenboek. Het boek oogt als een prentenboek omdat de vele gekleurde pentekeningen over alle pagina's verspreid zijn met kleine tekstblokken daartussendoor. Zoals altijd bij Scarry zijn alle figuren aangeklede dieren die zich als mensen gedragen. Op een enigszins stripachtige manier is in kleine grappige tekeningetjes met bijbehorende tekst te zien hoe Meneer Konijn met zijn voeten vastraakt in het hete nieuwe asfalt of hoe Pa Krulstaart een nieuwe auto koopt en tenslotte met een graafmachine thuiskomt. Elk verhaal zit vol verrassingen en bizarre situaties; het leven van de dieren is nooit saai. In veel van de verhalen wordt het kind in een enkel zinnetje aangespoord zich in tegenstelling tot de vaak onhandige, verstrooide en ondeugende dieren goed te gedragen. De weinig subtiele verhaaltjes bevatten ouderwets, populair taalgebruik. De illustraties zijn heel expressief, met kleine grapjes en veel vaart getekend. Er is voor kinderen die voor…Lees verder

Over Richard Scarry

Richard McClure Scarry (Boston, Massachusetts, 5 juni 1919 – Gstaad, 30 april 1994) was een populaire Amerikaanse kinderboekenschrijver en -illustrator, die meer dan 300 boeken heeft geschreven met een totale oplage van meer dan 100 miljoen boeken wereldwijd.

Scarry is geboren in Boston, Massachusetts, waar zijn ouders een winkel hadden. Na het behalen van zijn middelbareschooldiploma ging Scarry naar een handelsschool maar stopte al snel. Hij studeerde daarna aan de School of the Museum of Fine Arts in Boston, waar hij bleef totdat hij moest dienen in het leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Na de oorlog werkte Scarry voor de grafische afdeling van diverse tijdschriften, voor hij in 1949 een doorbraak in zijn carrière had met Gouden Boekjes.

Druktestad

Scarry's beroemdste boekenserie, De drukke wereld van Richard Scarry, ging over Druktestad. Scarry's karakters waren vrijwel altijd antropomorfische dieren…Lees verder op Wikipedia