Boek
Nederlands

Mijn leuke schooltje

Richard Scarry (auteur)
+1
Mijn leuke schooltje
×
Mijn leuke schooltje Mijn leuke schooltje

Mijn leuke schooltje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De belevenissen van een aantal dieren op de school van berenjuf Honing. Prentenboek boordevol kleine tekeningen in kleur met verklarende teksten. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Mijn leuke schooltje
Auteur
Richard Scarry
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Richard Scarry's great big schoolhouse
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2011 | Andere uitgaves
67 p. : ill.
ISBN
9789044728170 (hardback)
Plaatsingssuggestie
School (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 40 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit boek komen verschillende thema's over het schoolleven aan bod: tellen, het alfabet, kleuren, de dagen van de week, de maanden van het jaar, enz... Alle onderwerpen en schoolactiviteiten worden uitgebeeld met pittige details. Dezelfde personages komen steeds terug met elk hun eigenaardigheden: Hukkie, juffrouw Honing, Bananen-Gorilla... en Rinus Rups. Rinus steelt vaak de show door de grappige situaties waarin hij zich bevindt.


De voorwerpen of personages die bij een bepaald onderwerp ter sprake komen, worden steeds bij naam genoemd, waardoor dit boek geschikt is om de woordenschat van kinderen te verrijken. Onderwerpen als kleuren en kleuren mengen worden bijzonder speels en visueel uitgewerkt. Vanaf drie jaar. [Lydia Herdies]
We maken kennis met de school van kat Hukkie en alle dingen die hij daar leert. Maar ook met de schoolarts, de portier en de schoolbibliotheek. De dag begint thuis wanneer zijn moeder hem wakker maakt en vervolgens gaat Hukkie met de schoolbus naar juf Honing. Daar leert hij kleuren mengen, tellen, de dagen van de week, seizoenen, en nog veel meer. Aan het eind van de dag komt Hukkie weer bij moeder thuis. Karakteristiek Richard Scarry-boek met de bekende kleurrijke en clichématige dierenillustraties, waarop heel veel te zien is. Ook staan er veel voorwerpen in die benoemd worden. Sommige situaties doen on-Nederlands aan, zoals de schoolbus. De tekst beslaat circa twintig procent van het boek en is vrij schoolmeesterachtig van toon. Op het stevige gele omslag staat de klas van Hukkie met juffrouw Honing op de voorgrond. Geschikt om samen met kinderen vanaf ca. 4 jaar te bekijken en over school te praten.

Over Richard Scarry

Richard McClure Scarry (Boston, Massachusetts, 5 juni 1919 – Gstaad, 30 april 1994) was een populaire Amerikaanse kinderboekenschrijver en -illustrator, die meer dan 300 boeken heeft geschreven met een totale oplage van meer dan 100 miljoen boeken wereldwijd.

Scarry is geboren in Boston, Massachusetts, waar zijn ouders een winkel hadden. Na het behalen van zijn middelbareschooldiploma ging Scarry naar een handelsschool maar stopte al snel. Hij studeerde daarna aan de School of the Museum of Fine Arts in Boston, waar hij bleef totdat hij moest dienen in het leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Na de oorlog werkte Scarry voor de grafische afdeling van diverse tijdschriften, voor hij in 1949 een doorbraak in zijn carrière had met Gouden Boekjes.

Druktestad

Scarry's beroemdste boekenserie, De drukke wereld van Richard Scarry, ging over Druktestad. Scarry's karakters waren vrijwel altijd antropomorfische dieren…Lees verder op Wikipedia