Boek
Nederlands

Rolle bolle beest

Richard Scarry (auteur)
+1
Rolle bolle beest
×
Rolle bolle beest Rolle bolle beest

Rolle bolle beest

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Iedereen vraagt zich af wat het rollebollebeest voor een dier is, maar hij heeft iets van alle andere dieren. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Rolle bolle beest / verhaaltjes en tek. van Richard Scarry
Auteur
Richard Scarry
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rabbit and his friends
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2004
[28] p. : ill.
ISBN
90-5444-739-7

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Niemand weet wat voor soort dier dat gekke, vreemde rollebollebeest is. Gelukkig weet de man van het circus het wel: het is een Platypus, een heel bijzonder dier. Alle vrienden zijn trots op hem én blij dat ze allemaal iets hebben wat op hem lijkt: de snavel en poten van de eend, de staart van de bever, de verlegenheid van de eekhoorn, komt uit een ei zoals de kip. En konijn... die heeft hem gevonden. Onveranderde herdruk uit de serie 'Gouden Boekjes' waarvan de meeste deeltjes, inclusief deze, tussen de veertig en vijftig jaar geleden voor het eerst verschenen. Prentenboekje met een pretentieloos en vriendelijk, grappig verhaaltje over vermenselijkte dieren, nog steeds aardig door de vele vrolijke en kleurrijke illustraties. Het taalgebruik is eenvoudig. Ook de herhaling in de tekst bij het noemen van de verschillende dieren met een voor hen specifiek kenmerk, spreekt veel jonge kinderen aan. Stevige omslag. Om te bekijken met en te vertellen aan kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Over Richard Scarry

Richard McClure Scarry (Boston, Massachusetts, 5 juni 1919 – Gstaad, 30 april 1994) was een populaire Amerikaanse kinderboekenschrijver en -illustrator. Hij is met name bekend om zijn verhalen in en rond Druktestad met zijn serie Mijn leuk wereldje, Mijn leuke reis rond de wereld en geïllustreerde woordenboeken en telboeken. De boeken worden bevolkt door antropomorfische dieren. Scarry heeft meer dan 300 boeken geschreven met een totale oplage van meer dan 100 miljoen wereldwijd en deze zijn vertaald in dertig talen.

Stijl

Scarry's karakters waren vrijwel altijd antropomorfische dieren zoals katten, konijnen, varkens en muizen. Scarry was goed in het geven van menselijke trekjes. Veel van zijn latere illustraties bevatten karakters in traditionele Zwitserse kleding, zoals lederhosen, en architecturaal gezien correcte tekeningen van vakwerkhuizen. Mechanische dingen als de touwen van een zeilboot zijn ook zeer nauwkeurig…Lees verder op Wikipedia