Boek
Nederlands

DNA en genen

Richard Walker (auteur)
+1
DNA en genen
×
DNA en genen DNA en genen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
In korte hoofdstukken met veel kleurenillustraties wordt informatie gegeven over de erfelijkheidsleer, waarbij ook de toepassingen van DNA in de misdaad, landbouw en geneeskunde aan de orde komen. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Erfelijkheidsleer
Titel
DNA en genen
Auteur
Richard Walker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Genes and DNA
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2004
63 p. : ill.
ISBN
90-257-3802-8
Plaatsingssuggestie
573.2 (SISO) Lichaam (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit deel uit de nieuwe serie "Gottmer Geleerd" krijgt de lezer inzicht in de erfelijkheidsleer ofwel de genetica. Hoe de eerste ontdekkingen van Mendel in 1861 tot de hedendaagse gentechnologie hebben geleid, maar ook alles over genen, chromosomen, celdelingen en het overdragen van erfelijke eigenschappen. De werking van het DNA, toepassingen zoals o.a. genetische manipulatie, gentherapie en de mogelijke invloed van klonen en manipulatie in de toekomst. Ook wordt aandacht besteed aan het Humaan Genoom Project, het onderzoek dat de volgorde van de basen in het DNA onderzoekt. Het goed verzorgde boek (groot formaat, harde kaft) is in drie hoofdstukken verdeeld. De onderwerpen komen in korte alinea’s met eigen kop aan de orde. Het taalgebruik is zo eenvoudig mogelijk, maar deze (grotendeels) middelbare schoolmaterie blijft pittig. De bijgevoegde kleurenfoto’s en vooral de duidelijke, getekende illustraties zijn een onmisbare aanvulling van de tekst. Elk hoofdstuk sluit af met een same…Lees verder

Over Richard Walker

James Lafayette Tarver, Sr. (Del Rio, 15 maart 1916 – Grand Prairie, 7 augustus 1976) was een Amerikaans componist, muziekpedagoog en trompettist. Voor bepaalde werken gebruikte hij ook het pseudoniem Richard Walker.

Biografie

Tarver studeerde aan het Sul Ross State University-Rio Grande College in Del Rio (Texas), aan het Texas Tech University in Lubbock en aan het Southwest Conservatory of Music in Fountain Valley (Californië). Als trompettist speelde hij in verscheidene dans- militair- en symfonieorkesten mee. In El Paso werd hij muziekpedagoog.

Als componist schreef hij vooral voor harmonieorkesten.

Composities

Werken voor harmonieorkest

  • 1949 Western Plains, ouverture
  • 1950 Little Colonel, ouverture
  • 1950 Plantation Memories, Rhapsodie
  • 1951 Sun Carnival, ou…Lees verder op Wikipedia

Suggesties