Boek
Nederlands

Het menselijk lichaam

Richard Walker (auteur)
+1
Het menselijk lichaam
×
Het menselijk lichaam Het menselijk lichaam

Het menselijk lichaam

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Met behulp van kleurenfoto's die gemaakt zijn met diverse computertechnieken, maken we een reis door het menselijk lichaam, waardoor we meer te weten komen over het skelet, de organen, zintuigen, ademhaling, genen en chromosomen, spijsvertering e.d. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Menselijk lichaam
Titel
Het menselijk lichaam
Auteur
Richard Walker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Human body
Uitgever
Amsterdam: Memphis Belle, 2013 | Andere uitgaven
72 p. : ill.
ISBN
9789089419668 (hardback)
Plaatsingssuggestie
600.51 (SISO) Lichaam (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deel uit de uitgebreide serie 'Ooggetuigen'* over het menselijk lichaam. Per twee pagina's wordt een orgaansysteem van het menselijk lichaam besproken zoals het zenuwstelsel, de hersenen, oren en horen en de bloedsomloop. Per hoofdstuk wordt een onderwerp besproken aan de hand van een inleiding (maximaal een halve pagina) met daarnaast vele detail(kleuren)foto's en -illustraties met een korte uitleg met eigen kop. Veel afbeeldingen zijn uit hun achtergrond gelicht en hierdoor indrukwekkend. De fotobijschriften boeien, maar staan in een zeer klein lettertype. Het taalgebruik is volwassen. Voor de macroscopische bouw van het menselijk lichaam zijn goede kleurenfoto's gebruikt van de beroemde anatomische wasmodellen uit de collectie van het Museo della Specola te Florence in Italië. Daarnaast zijn microscopische opnamen en foto's van recente modellen opgenomen. Per onderwerp is er heel in het kort ook aandacht voor historische aspecten als de anatoom Reinier de Graaf en de Graafse follik…Lees verder

Het menselijk lichaam

Deze nieuwe uitgave in de reeks ‘Gottmer Geleerd’ is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of elf, al zullen de jongste wellicht hier en daar worstelen met begrippen (bijvoorbeeld ‘basen’) en systemen (het genoom met zijn chromosomen, genen en DNA) die hun bevattingsvermogen te boven gaan. Er wordt ook vrij kwistig omgesprongen met wetenschappelijke termen zoals ‘appendiculaire’ skelet, licht dat ‘convergeert’, ‘epitheelweefsel’, ‘epidermis’, ‘receptoren’ … Maar de materie wordt gestructureerd aangeboden en rijkelijk geïllustreerd met foto’s en prenten zodat het jonge publiek door het bos de bomen blijft zien en ze leert herkennen. Elk van de drie hoofdstukken opent met een korte inleiding en sluit af met een samenvatting, aangevuld met een lijstje van de beroepsnamen van de specialisten die zich met de materie bezighouden en verder ook nog een verwijzing naar websites en musea. In het eerste hoofdstuk komt de evolutie van de mensheid en van het bestuderen van het menselijk lichaam aa…Lees verder

Over Richard Walker

James Lafayette Tarver, Sr. (Del Rio, 15 maart 1916 – Grand Prairie, 7 augustus 1976) was een Amerikaans componist, muziekpedagoog en trompettist. Voor bepaalde werken gebruikte hij ook het pseudoniem Richard Walker.

Biografie

Tarver studeerde aan het Sul Ross State University-Rio Grande College in Del Rio (Texas), aan het Texas Tech University in Lubbock en aan het Southwest Conservatory of Music in Fountain Valley (Californië). Als trompettist speelde hij in verscheidene dans- militair- en symfonieorkesten mee. In El Paso werd hij muziekpedagoog.

Als componist schreef hij vooral voor harmonieorkesten.

Composities

Werken voor harmonieorkest

  • 1949 Western Plains, ouverture
  • 1950 Little Colonel, ouverture
  • 1950 Plantation Memories, Rhapsodie
  • 1951 Sun Carnival, ou…Lees verder op Wikipedia

Suggesties