Boek
Nederlands

Veldverkenner

Richard Walker (auteur)
Gids om de natuur, door middel van onder meer vele proefjes, te bestuderen. Met kleurenfoto's en tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
Natuurexploratie, 577
Titel
Veldverkenner
Auteur
Richard Walker
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Nature ranger
Uitgever
[Den Haag]: ANWB, 2007 | Andere uitgaves
72 p. : ; ill.

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een gids om op een actieve wijze de natuur te bestuderen door een natuurdagboek bij te houden, insecten te vangen, sporen te zoeken, een vleermuiskastje te maken en bloemen te drogen. Dit zijn enkele van de vele actieve projecten die het boekje biedt voor de beginnende natuurverkenner. Per dubbele pagina komen allerlei zaken betreffende planten, dieren en diverse biotopen beknopt aan de orde, meestal in combinatie met een eenvoudig zelf doeproefje of activiteit. De tekst staat in korte alinea’s met eigen kop. Kleurenfoto’s en -tekeningen begeleiden de tekst. De proefjes staan of in een kader of zijn stapsgewijs over de pagina’s verspreid. Extra kaders met benodigde materialen, tips of aanvullende informatie zijn toegevoegd. Het boekje biedt geen complete verhandeling, maar is een zeer aantrekkelijke en begrijpelijke kennismaking met allerlei aspecten van de natuur. In de uitklapbare voor- en achterflap zijn overzichten opgenomen van het dieren- en plantenrijk. Leuk als gezinsactivitei…Lees verder

Over Richard Walker

James Lafayette Tarver, Sr. (Del Rio, 15 maart 1916 – Grand Prairie, 7 augustus 1976) was een Amerikaans componist, muziekpedagoog en trompettist. Voor bepaalde werken gebruikte hij ook het pseudoniem Richard Walker.

Biografie

Tarver studeerde aan het Sul Ross State University-Rio Grande College in Del Rio (Texas), aan het Texas Tech University in Lubbock en aan het Southwest Conservatory of Music in Fountain Valley (Californië). Als trompettist speelde hij in verscheidene dans- militair- en symfonieorkesten mee. In El Paso werd hij muziekpedagoog.

Als componist schreef hij vooral voor harmonieorkesten.

Composities

Werken voor harmonieorkest

  • 1949 Western Plains, ouverture
  • 1950 Little Colonel, ouverture
  • 1950 Plantation Memories, Rhapsodie
  • 1951 Sun Carnival, ou…Lees verder op Wikipedia