Boek
Nederlands

Wow! dieren

Richard Walker (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In 3 grote hoofdstukken wordt informatie gegeven over het dierenrijk. In het hoofdstuk over diversiteit komen de verschillende diersoorten aan bod. Het tweede hoofdstuk gaat over allerhande kenmerken van dieren. In het laatste hoofdstuk wordt beschreven hoe dieren leven. Bevat veel foto’s.
Onderwerp
Dieren
Titel
Wow! dieren
Auteur
Richard Walker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wow! Animals
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2011
123 p. : ill.
ISBN
9789047520139 (hardback)
Plaatsingssuggestie
592.3 (SISO) Dieren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In deze 'atlas van de dieren' is het omslag het eerste dat de aandacht trekt: de titel staat in grote spiegelletters, die je ook nog kunt voelen. Als je verder kijkt/leest word je overspoeld door informatie en prachtige foto’s. De informatie is verdeeld over de drie hoofdthema’s: diversiteit, kenmerken van dieren en hoe leven de dieren. Vele subthema’s beslaan steeds twee naast elkaar liggende pagina’s. Bij diversiteit zijn dat bv.: (on)gewervelden, zoogdieren, vissen, weekdieren en oeroude dieren. Bij kenmerken van dieren gaat het o.a. om eten, bewegen, zintuigen, verdediging en instinct. Bij hoe leven de dieren volgt o.a. informatie over ecosystemen, migratie en exoten. Hoewel de informatie uitgebreid is, wordt de inhoud compact weergegeven in duidelijke tekstblokken. Bij bijna elk tekstblok hoort een kleurenfoto (soms een tekening), waardoor de informatie gemakkelijker beklijft. Afgesloten wordt met een woordenlijst, een register en een (foto)verantwoording. Het WOW!-gevoel dat je …Lees verder

Wow! Dieren

Dat een encyclopedie niet saai hoeft te zijn, bewijst 'Wow! Dieren'.  Op een zeer levendige en boeiende manier komt de dierenwereld aan bod. In drie grote hoofdstukken word je ondergedompeld in het dierenrijk: ‘diversiteit’, ‘kenmerken van dieren’ en ‘hoe dieren leven’. Er is dus niet gekozen voor een alfabetische rangschikking zoals in een traditionele encyclopedie. Elk hoofdstuk is vervolgens nog eens onderverdeeld in minihoofdstukken. Je hebt bij het openen van het boek al meteen een ‘wow’-gevoel: er is zoveel te zien, de foto’s zijn haarscherp en bijzonder mooi. Op elke pagina is er iets nieuw te ontdekken of ben je even van de kaart door de lay-out. Het boek telt meer dan 120 pagina’s. Uiteraard hoef je die niet allemaal na elkaar te lezen. Je kan het boek gebruiken als encyclopedie om gericht iets op te zoeken, je kan er zomaar wat in bladeren of je kan je verdiepen in een bepaald thema. Het boek staat echt boordevol weetjes, feiten en spectaculaire foto’s. Toch is de tekst e…Lees verder

Over Richard Walker

James Lafayette Tarver, Sr. (Del Rio, 15 maart 1916 – Grand Prairie, 7 augustus 1976) was een Amerikaans componist, muziekpedagoog en trompettist. Voor bepaalde werken gebruikte hij ook het pseudoniem Richard Walker.

Biografie

Tarver studeerde aan het Sul Ross State University-Rio Grande College in Del Rio (Texas), aan het Texas Tech University in Lubbock en aan het Southwest Conservatory of Music in Fountain Valley (Californië). Als trompettist speelde hij in verscheidene dans- militair- en symfonieorkesten mee. In El Paso werd hij muziekpedagoog.

Als componist schreef hij vooral voor harmonieorkesten.

Composities

Werken voor harmonieorkest

  • 1949 Western Plains, ouverture
  • 1950 Little Colonel, ouverture
  • 1950 Plantation Memories, Rhapsodie
  • 1951 Sun Carnival, ou…Lees verder op Wikipedia