Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Cold Spring Harbor : roman

Richard Yates (auteur), Marijke Emeis (vertaler), Agnes De Greef (verteller)
De wederwaardigheden van twee Amerikaanse families aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog in een klein plaatsje op Long Island.
Titel
Cold Spring Harbor : roman
Auteur
Richard Yates
Vertaler
Marijke Emeis
Verteller
Agnes De Greef  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cold Spring Harbor
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2010
1 cd
Speelduur
6:05:32
Oorspr. uitgever
De Arbeiderspers
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze roman behandelt de wederwaardigheden van twee Amerikaanse families aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog in een klein plaatsje op Long Island. Ze zijn verbonden door het (tweede) huwelijk van de jonge bankwerker Evan Shepard met Mary Grace. Ze wonen eerst ruim, maar moeten door geldgebrek bij haar alcoholische en zenuwzieke moeder in gaan wonen. Net als in zijn meesterwerk 'Revolutionary Road' (ook onder deze vertaald) beschrijft de Amerikaanse auteur (1926-1992) in zijn laatst gepubliceerde roman op zijn bekende sobere en elegante, even compromisloze als herkenbare wijze de verwarring, hoop en teleurstelling van de voor- en na-oorlogse generaties. De breed beschreven onstabiele, kwetsbare persoonlijkheden met vaak onrealistische verwachtingen van het leven lopen, tegen beter weten in, vast in passiviteit, dwaasheid of zelfmedelijden. Naast oorlog en drank vormen de onstabiele moeders en de innige relatie tussen Mary en haar broertje Phil de autobiografische elementen. Een …Lees verder

Over Richard Yates

Richard Yates (3 februari 1926 - 7 november 1992) was een Amerikaans auteur.

Yates werd geboren in Yonkers, New York. Zijn ouders scheidden van elkaar toen hij drie jaar oud was, en de rest van zijn jeugd is hij veelvuldig verhuisd naar verschillende gemeentes. Hij vocht in de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk en Duitsland. Midden 1946 keerde hij terug naar New York. Hij werd journalist, speechschrijver en werkte kort als copywriter in de reclame. Yates debuteerde in 1961 met Revolutionary Road, dat na zijn dood verfilmd zou worden door Sam Mendes.

Hoewel zijn debuut lovend werd ontvangen en het genomineerd werd voor de National Book Award, werd het werk van Yates tijdens zijn leven nooit een bestseller. Na zijn dood in 1992 nam de aandacht voor zijn werk vanaf 1999 toe na publicatie van een essay over zijn leven.

Bibliografie

Suggesties