Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De laatste Olympiër

Rick Riordan (auteur), Marce Noordenbos (vertaler)
+1
De laatste Olympiër
×
De laatste Olympiër De laatste Olympiër
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Het orakel heeft voorspeld dat Percy op zijn zestiende een beslissing zal nemen waardoor de wereld zal voortbestaan of eindigen. Algauw begint het laatste offensief van de Titanen tegen de goden en halfgoden in Manhattan. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De laatste Olympiër
Auteur
Rick Riordan
Vertaler
Marce Noordenbos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last Olympian
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, 2022 | Andere uitgaven
335 p.
ISBN
9789022560822 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Percy (15, ik-figuur) wordt volgende week 16 jaar. Chiron vindt dat het tijd is dat Percy de complete Grote Voorspelling te horen krijgt. Als hij de zin ‘Het vervloekte staal oogst de ziel van de held’ leest, begrijpt Percy dat hij de eindstrijd tegen de Titanen waarschijnlijk niet zal overleven. Terwijl de Olympische goden de Titaan Typhon proberen tegen te houden, die zich een weg door Amerika baant richting New York, moeten Percy en de andere halfgoden Kronos zien te verslaan, die de Olympus wil vernietigen. Vijfde deel uit de serie ‘Percy Jackson en de Olympiërs’*. Percy vertelt het verhaal achteraf, waardoor je als lezer helaas al weet dat hij het gaat overleven. Het verhaal hangt van actie en goede dialogen aan elkaar, waardoor het spannend en vlot leesbaar is. De strijd wordt goed opgebouwd en het slot is zeker geen anticlimax. De laatste Olympiër (uit de titel) blijkt Hestia, godin van de Haard, te zijn, die het vuur in de haard van de Olympus brandend houdt. De hoofdstuktitel…Lees verder

Over Rick Riordan

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Rick Riordan (San Antonio, 5 juni 1964) is een Amerikaans schrijver, vooral bekend van de fantasy/avonturenseries Percy Jackson en de Olympiërs en Helden van Olympus, die door fans dikwijls worden aangeduid als de Kamp Halfbloed-serie. De tweede reeks werd afgesloten in het najaar van 2014. In 2015 begon Riordan aan een nieuwe reeks, die gecentreerd is rond de Noorse mythologie, genaamd Magnus Chase en de goden van Asgard. Op 3 mei 2016 kwam er een nieuwe vijfdelige serie uit, De Beproevingen van Apollo. Deze gaat over hoe Apollo gestraft wordt omdat hij volgens Zeus de Gigantenoorlog heeft veroorzaakt (zie Helden van Olympus ). Riordan schreef onder andere ook een reeks mysterieboeken voor volwassenen, onder de noemer Tres Navarre. Ook schreef hij de trilogie van de “familie Kane”. Dit gaat over Egyptische goden.

Carrière

Riordan studeerde…Lees verder op Wikipedia