De troon van vuur

Rick Riordan (auteur), Sandra van de Ven (vertaler)
+1
De troon van vuur
×
De troon van vuur De troon van vuur
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Om achter het geheim van de Egyptische goden te komen, breken Carter (14) en Sadie (12) met hun vrienden in in het Brits Museum. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Egypte ; oudheid
Titel
De troon van vuur
Auteur
Rick Riordan
Vertaler
Sandra van de Ven
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The throne of fire
Uitgever
[Houten]: Van Goor, 2022 | Andere uitgaven
431 p.
ISBN
9789000342433 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De tijd om de Egyptische goden te verslaan tikt door en om achter hun geheim te komen, breken Carter (14) en Sadie (12) en hun vrienden in in het Brits Museum. Zij ontdekken het geheim, maar door boobytraps raken zij gewond en alleen Carter kan met de griffin ontsnappen. Het aantal vijanden breidt zich steeds verder uit en zelfs de bevriende goden Horus en Isis raken ontstemd. Tweede deel van de 'De avonturen van de familie Kane'*, een fantasievol verhaal, opgeschreven als de transcriptie van een bandopname met de Kane-kinderen. Vanwege het thema bevat ook dit tweede omvangrijke deel weer veel verwijzingen naar de Egyptische geschiedenis. Daarnaast worden ook veel andere wezens opgetrommeld, wat het geheel wat onoverzichtelijk maakt. Van de auteur die ook de serie over Percy Jackson schreef. Hij combineert ook hier humor met actie en avontuur en hij brengt de Egyptische mythologie tot leven. Op het glimmende omslag weer een gevecht, maar nu van Carter tegen een slang. Vanaf ca. 12 jaar.

De troon van vuur

Na hun avontuur met de rode piramide loopt het verhaal van Sadie en Carter Kane verder. Ze hebben een aantal jongeren met bijzondere gaven verzameld en trainen ze om samen sterk te staan nu de wereld dreigt vernietigd te worden. Ze moeten de zonnegod Ra wekken om te voorkomen dat die wordt opgegeten door de slang Apophis. Dan zou alles weer chaos worden. Maar ze hebben slechts enkele dagen tijd en het loopt van in het begin weer allemaal mis tijdens een inbraak in een museum. Het gevaar komt ditmaal van een Russische tovenaar die de macht in het Huis des Levens heeft overgenomen en alles op alles zet om de Kanes te stoppen. Gelukkig krijgen ze alweer hulp vanuit onverwachte hoek. In een race tegen de klok reizen ze de hele wereld af. Zullen ze de drie rollen van Ra vinden om zijn geheime rustplaats te kennen en hem tijdig kunnen wekken?

Ondertusssen zijn we als lezer met de twee hoofdpersonages vertrouwd. Broer en zus zijn niet samen opgegroeid, werden heel verschillend …Lees verder

Over Rick Riordan

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Rick Riordan (San Antonio, 5 juni 1964) is een Amerikaans schrijver, vooral bekend van de fantasy/avonturenseries Percy Jackson en de Olympiërs en Helden van Olympus, die door fans dikwijls worden aangeduid als de Kamp Halfbloed-serie. De tweede reeks werd afgesloten in het najaar van 2014. In 2015 begon Riordan aan een nieuwe reeks, die gecentreerd is rond de Noorse mythologie, genaamd Magnus Chase en de goden van Asgard. Op 3 mei 2016 kwam er een nieuwe vijfdelige serie uit, De Beproevingen van Apollo. Deze gaat over hoe Apollo gestraft wordt omdat hij volgens Zeus de Gigantenoorlog heeft veroorzaakt (zie Helden van Olympus ). Riordan schreef onder andere ook een reeks mysterieboeken voor volwassenen, onder de noemer Tres Navarre. Ook schreef hij de trilogie van de “familie Kane”. Dit gaat over Egyptische goden.

Carrière

Riordan studeerde…Lees verder op Wikipedia