Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het huis van Hades

Rick Riordan (auteur), Marce Noordenbos (vertaler)
+1
Het huis van Hades
×
Het huis van Hades Het huis van Hades
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Terwijl Percy en Annabeth strijd leveren in Tartarus tegen de duistere krachten van Gaia, reizen de andere vrienden naar het huis van Hades. Beide groepen moeten proberen de Deuren des Doods te sluiten. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Het huis van Hades
Auteur
Rick Riordan
Vertaler
Marce Noordenbos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The house of Hades
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, 2021 | Andere uitgaven
509 p.
ISBN
9789000342426 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De zeven halfgoden zijn noodgedwongen gescheiden onderweg. Annabeth en Percy zijn in Tartarus in de onderwereld beland om de Deuren des Doods te sluiten. De andere vijf zijn met hun ruimteschip Argo II op weg naar Necromanteion, het Huis van Hades, om ook daar de Deuren des Doods te vergrendelen. De eindstrijd met aardgodin Gaia kan beginnen. Breedvoerig, actierijk verhaal met heel wat informatie over de Griekse en Romeinse goden. Het is een overlevingstocht met zware beproevingen en ontelbare monsterlijke wezens. Verpakt in aanstekelijke beschrijvingen en dialogen met flink wat humor. Door de perspectiefwissellingen – de halfgoden vertellen beurtelings vanuit hun gezichtspunt – blijft de spanning gewaarborgd. Op spannende momenten verplaatst het perspectief zich. Niet los te lezen vierde deel uit de serie ‘Helden van Olympus’*. Wie de eerste drie delen gelezen heeft, zal dit deel ongetwijfeld omarmen, verslinden en smachtend uitzien naar het slotdeel. Ook in het Engels aangeboden**. …Lees verder

Helden van Olympus. Het huis van Hades

De poorten van de onderwereld staan wagenwijd open. Alle monsters, ooit verdreven of gedood door helden en (half)goden, stromen opnieuw de mensenwereld in. Zeven halfgoden hebben de opdracht om de wereld te redden. Na de cliffhanger waarmee het vorige boek eindigde, bevinden Annabeth en Percy zich in Tartarus. Op hun tocht doorheen het huis van Hades komen ze de ergste beproevingen tegen. Gelukkig hebben ze elkaar en ze krijgen hulp vanuit onverwachte hoek. Zij zullen de poorten van binnen uit sluiten, terwijl hun reisgenoten hetzelfde van buiten af moeten doen.
Het boek volgt afwisselend Hazel, Annabeth, Leo, Percy, Frank, Jason en Piper. Die diverse invalshoeken maken het verhaal interessant en zorgen ervoor dat de karakters steeds meer uitgediept geraken. Door hun belevissen groeien de personages, ze worden evenwichtiger, volwassener.
Dit is het vierde boek in de serie ‘Helden van Olympus’ die aansluit op de reeks van Percy Jackson. Het is niet nodig de eerste reeks gel…Lees verder

Over Rick Riordan

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Rick Riordan (San Antonio, 5 juni 1964) is een Amerikaans schrijver, vooral bekend van de fantasy/avonturenseries Percy Jackson en de Olympiërs en Helden van Olympus, die door fans dikwijls worden aangeduid als de Kamp Halfbloed-serie. De tweede reeks werd afgesloten in het najaar van 2014. In 2015 begon Riordan aan een nieuwe reeks, die gecentreerd is rond de Noorse mythologie, genaamd Magnus Chase en de goden van Asgard. Op 3 mei 2016 kwam er een nieuwe vijfdelige serie uit, De Beproevingen van Apollo. Deze gaat over hoe Apollo gestraft wordt omdat hij volgens Zeus de Gigantenoorlog heeft veroorzaakt (zie Helden van Olympus ). Riordan schreef onder andere ook een reeks mysterieboeken voor volwassenen, onder de noemer Tres Navarre. Ook schreef hij de trilogie van de “familie Kane”. Dit gaat over Egyptische goden.

Carrière

Riordan studeerde…Lees verder op Wikipedia