Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het teken van Athena

Rick Riordan (auteur), Marce Noordenbos (vertaler)
+1
Het teken van Athena
×
Het teken van Athena Het teken van Athena
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Percy en zijn vrienden krijgen via een profetie van Athena opdracht om de Deuren van de Dood te sluiten. Maar die moeten ze eerst nog vinden. Onderweg worden Percy en Annabel gescheiden van de andere halfgoden. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Het teken van Athena
Auteur
Rick Riordan
Vertaler
Marce Noordenbos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The mark of Athena
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013 | Andere uitgaven
487 p.
ISBN
9789022566459 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Annabeth, dochter van godin Athena en vriendin van Percy Jackson, beweegt zich voort per lucht- en zeilschip Argo II, met aan boord zes andere halfgoden. Ze moeten aardgodin Gaia en haar giganten verslaan en de vernietiging van Rome voorkomen. Daarvoor moeten ze op zoek naar het oude, gestolen standbeeld van Athena uit het Parthenon. Onderweg zijn er talloze obstakels en monsterachtige wezens om deze missie te laten mislukken. Derde deel uit de serie ‘Helden van Olympus’*, die aansluit op de serie 'Percy Jackson en de Olympiërs', waarvan twee delen zijn verfilmd. Deze reeks heeft een vaste schare fans die dit lijvige boek weer gretig zal verslinden. De eigenzinnige beschrijvingen en dialogen zijn als vanouds humoristisch en getuigen van een ontnuchterend realisme. Dit stijlmiddel is een geslaagde tegenhanger voor de beklemmende scènes. Het specifieke taalgebruik, de talrijke goden(namen) en al hun vertakkingen zorgen voor een wat verhoogde leesdrempel, maar een veelvoud van actiemome…Lees verder

Helden van Olympus. Het teken van Athena

Zeven halfgoden zijn met het vliegende schip Argo II op weg om Gaia, de ontwakende godin van de aarde, en haar giganten te verslaan. Om de vernietiging van Rome te voorkomen moeten ze het standbeeld van Athena terugvinden dat lang geleden uit het Parthenon werd gestolen. Annabeth, dochter van de godin Athena, kreeg van haar moeder een teken mee om het te vinden, samen met de opdracht haar te wreken. Uiteraard duiken er op deze missie een heleboel obstakels op. Of Annabeth erin zal slagen als eerste de betoverde spin Ariadne, eeuwenoude vijand van Athena en haar kinderen, te verslaan is maar de vraag. Het boek eindigt met een cliffhanger van formaat, zodat fans van deze reeks alweer verlangend kunnen uitkijken naar het volgende deel.
Dit is het derde boek in de serie ‘Helden van Olympus’, die aansluit op de reeks van Percy Jackson. Het verhaal wordt verteld vanuit vier hoofdpersonen: Annabeth, Percy, Leo en Piper. Enkele hoofdfiguren zijn nieuw, terwijl we met andere reeds in de …Lees verder

Over Rick Riordan

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Rick Riordan (San Antonio, 5 juni 1964) is een Amerikaans schrijver, vooral bekend van de fantasy/avonturenseries Percy Jackson en de Olympiërs en Helden van Olympus, die door fans dikwijls worden aangeduid als de Kamp Halfbloed-serie. De tweede reeks werd afgesloten in het najaar van 2014. In 2015 begon Riordan aan een nieuwe reeks, die gecentreerd is rond de Noorse mythologie, genaamd Magnus Chase en de goden van Asgard. Op 3 mei 2016 kwam er een nieuwe vijfdelige serie uit, De Beproevingen van Apollo. Deze gaat over hoe Apollo gestraft wordt omdat hij volgens Zeus de Gigantenoorlog heeft veroorzaakt (zie Helden van Olympus ). Riordan schreef onder andere ook een reeks mysterieboeken voor volwassenen, onder de noemer Tres Navarre. Ook schreef hij de trilogie van de “familie Kane”. Dit gaat over Egyptische goden.

Carrière

Riordan studeerde af aan de Universiteit van Tex…Lees verder op Wikipedia