Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het verborgen orakel

Rick Riordan (auteur), Marce Noordenbos (vertaler)
+1
Het verborgen orakel
×
Het verborgen orakel Het verborgen orakel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Als de god Apollo voor straf als 16-jarige sterveling op aarde is teruggekeerd, probeert hij samen met Percy Jackson en andere halfgoden uit kamp Halfbloed een verdwenen orakel te vinden. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Het verborgen orakel
Auteur
Rick Riordan
Vertaler
Marce Noordenbos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The hidden oracle
Uitgever
Houten: Van Goor, 2022 | Andere uitgaven
349 p.
ISBN
9789000350995 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eerste deel in een nieuwe Olympus-reeks, waarin personages uit vorige series weer een rol spelen. Zeus heeft zijn zoon Apollo (god van zon, muziek, boogschieten, poëzie) gestraft, door hem opnieuw op de wereld te zetten als een gewone 16-jarige sterveling. Om terug te keren naar Olympus moet hij een aantal beproevingen goed doorstaan. In New York maakt hij kennis met het mysterieuze meisje Meg. Met haar hulp en die van Percy Jackson (bekend uit vorige series) bereikt hij het geheime Kamp Halfbloed, waar blijkt dat het orakel van Delphi niet meer werkt en halfgoden verdwijnen in het bos. In de zoektocht naar de oorzaak van de verdwijningen, de zorg dat de orakels niet in verkeerde handen vallen en hun kracht wordt hersteld, wordt er gestreden met monsters, halfgoden en gewone stervelingen. Prettig leesbaar actievol fantasyverhaal met veel aandacht voor de humoristisch beschreven egocentrische ik-figuur Apollo. Hoofdstuktitels zijn cryptische verwijzingen naar de inhoud. Achter in het b…Lees verder

Over Rick Riordan

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Rick Riordan (San Antonio, 5 juni 1964) is een Amerikaans schrijver, vooral bekend van de fantasy/avonturenseries Percy Jackson en de Olympiërs en Helden van Olympus, die door fans dikwijls worden aangeduid als de Kamp Halfbloed-serie. De tweede reeks werd afgesloten in het najaar van 2014. In 2015 begon Riordan aan een nieuwe reeks, die gecentreerd is rond de Noorse mythologie, genaamd Magnus Chase en de goden van Asgard. Op 3 mei 2016 kwam er een nieuwe vijfdelige serie uit, De Beproevingen van Apollo. Deze gaat over hoe Apollo gestraft wordt omdat hij volgens Zeus de Gigantenoorlog heeft veroorzaakt (zie Helden van Olympus ). Riordan schreef onder andere ook een reeks mysterieboeken voor volwassenen, onder de noemer Tres Navarre. Ook schreef hij de trilogie van de “familie Kane”. Dit gaat over Egyptische goden.

Carrière

Riordan studeerde…Lees verder op Wikipedia