Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

The son of Neptune

Rick Riordan (auteur)

The son of Neptune

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Percy krijgt de opdracht om samen met twee andere halfgoden op zoek te gaan naar Tanathos en hem te bevrijden uit zijn gevangenschap. Onderweg belanden ze in gevaarlijke situaties. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
The son of Neptune
Auteur
Rick Riordan
Taal
Engels
Uitgever
Los Angeles: Disney/Hyperion, 2019 | Andere uitgaven
521 p. : ill.
ISBN
9781368051446 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Percy Jackson, de halfgod, zoon van Poseidon, belandt, nadat hij is achtervolgd door de Gorgon sisters (die hem willen doden uit wraak voor de moord op hun zuster Medusa), in een kamp met meer halfgoden. Hij krijgt hier de opdracht, samen met Frank Zhang en Hazel Levesque op zoek te gaan naar Thanatos en hem te bevrijden uit zijn gevangenschap. Onderweg belanden zij in gevaarlijke situaties. Deel twee van de serie ‘Heroes of Olympus’*, rondom het bekende personage Percy Jackson (die ook in een eerdere serie van deze auteur voorkomt; in het verhaal komen ook regelmatig verwijzingen naar andere boeken voor). Het verhaal is vooral bedoeld als een spannend verhaal, en de gebeurtenissen volgen elkaar dan ook snel op. De personages worden niet echt uitgediept, en er zijn ook wel erg veel personages, waardoor je als lezer soms de draad kwijtraakt. Soms zijn er ook links tussen de oude Griekse tijd en de moderne tijd (de Amazones werken bij Amazon.com). Het fantasierijke verhaal leest vlot en…Lees verder

Over Rick Riordan

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Rick Riordan (San Antonio, 5 juni 1964) is een Amerikaans schrijver, vooral bekend van de fantasy/avonturenseries Percy Jackson en de Olympiërs en Helden van Olympus, die door fans dikwijls worden aangeduid als de Kamp Halfbloed-serie. De tweede reeks werd afgesloten in het najaar van 2014. In 2015 begon Riordan aan een nieuwe reeks, die gecentreerd is rond de Noorse mythologie, genaamd Magnus Chase en de goden van Asgard. Op 3 mei 2016 kwam er een nieuwe vijfdelige serie uit, De Beproevingen van Apollo. Deze gaat over hoe Apollo gestraft wordt omdat hij volgens Zeus de Gigantenoorlog heeft veroorzaakt (zie Helden van Olympus ). Riordan schreef onder andere ook een reeks mysterieboeken voor volwassenen, onder de noemer Tres Navarre. Ook schreef hij de trilogie van de “familie Kane”. Dit gaat over Egyptische goden.

Carrière

Riordan studeerde…Lees verder op Wikipedia