De bemanning van een ruimteschip is voortdurend in strijd met buitenaardse wezens.
Bevat
Alien / dir. by Ridley Scott (1979)
Aliens / dir. by James Cameron (1986)
Alien 3 / dir. by David Fincher (1992)
Alien resurrection / dir. by Jean-Pierre Jeunet (1997)
Titel
Alien quadrilogy
Regisseur
Ridley Scott James Cameron 1954- David Fincher Jean-Pierre Jeunet
Acteur
Sigourney Weaver
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2007
4 dvd-video's
Speelduur
ca. 112., 148, 110, 104 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans en andere talen
EAN
8712626075141

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Heruitgave van de vier films uit de klassieke Alien science-fictionserie, bestaande uit: Alien, Aliens, Alien 3 en Alien resurrection. Het enge buitenaardse monster dat levende mensen gebruikt als broedmachine was goed voor vier speelfilms met sf-horror in de ruimte. Gemaakt door vier verschillende regisseurs in 1979, 1985, 1992 en 1997, maar Sigourney Weaver speelde steeds de hoofdrol als de iconische Ellen Ripley, een intelligente, sterke vrouw met heldenmoed. Het werd haar bekendste rol. Alle films werden hogelijk gewaardeerd door de recensenten en publiek, maar de eerste twee: Alien en Aliens, het allerbeste. Aliens (de tweede film) staat op nummer 64 van de Top 250 van best gewaardeerde films allertijden op IMDb. Vooral het acteerwerk en de special effects worden geroemd. De vier dvd's bevatten elk nog een aantal extra's waaronder interviews, geschrapte scènes en kijkjes achter de schermen.

Over Ridley Scott

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Ridley Scott (South Shields, 30 november 1937) is een Brits fotograaf, filmregisseur en filmproducent. Hij is vooral bekend om zijn visueel overweldigende en groots opgezette Hollywood-actiefilms. Zijn jongere broer Tony Scott (1944-2012) was ook regisseur van actiefilms.

Kort overzicht

Hoewel Scott zich als filmmaker in het commerciële circuit bevindt, wordt hij toch door veel critici als een kunstenaar gezien. Dit komt vooral door het opvallende stijlvolle, kleurrijke en opmerkelijk uitgelichte camerawerk dat in zijn films altijd domineert. Ook stralen zijn films een opvallende voorliefde voor schilderkunst en geschiedenis uit.

Scott maakte in het begin van zijn carrière sciencefiction cult-films als Alien en Blade Runner. Later ging hij zich steeds meer toeleggen op actiefilms om zich vervolgens te specialiseren in historische spektakelfilms.

In 2015 kreeg Scott een ster op de Hollywood Walk o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties