Twee politie-rechercheurs komen in contact met de Japanse maffia wanneer ze een Japanner naar zijn land terug moeten brengen
Titel
Black rain
Regisseur
Ridley Scott
Acteur
Michael Douglas Andy Garcia
Componist
Hans Zimmer 1957-
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
1989
Speelduur
120 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Tsjechisch, Frans, Duits, Hongaars, Italiaans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor doven en slechthorenden, Engels, Kroatisch, Deens, Frans, Fins, Duits, IJslands, Italiaans, Noors, Portugees, Spaans, Zweeds, Turks
EAN
8714865555101

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse actiefilm uit 1989 onder regie van Ridley Scott en met camerawerk van Jan de Bont. In de hoofdrollen spelen Michael Douglas, Andy Garcia en Ken Takakura. Twee New Yorkse rechercheurs zijn getuigen van een schietpartij tussen Amerikaanse en Japanse onderwereld. Zij arresteren de Japanner, die ze moeten uitleveren aan Japan. Hier dragen zij hem echter over aan als politie vermomde maffia en begint hun speurtocht door Japan naar de daders, met soms hardhandige confrontaties en moeizame cultuurverschillen. De recensenten zijn unaniem enthousiast over het camerawerk van Jan de Bont en de acteerprestatie van de Japanse Ken Takakura. Peter van Bueren (Volksktrant): '(...) een adembenemende film (...).' Ook regisseur Ridley Scott wordt o.a. door Antoinette Polak (NRC) en J.A. Frenkel (FID, 3 sterren) geprezen als een 'begaafd filmstylist'. Deze dvd-video bevat geen extra features.

Over Ridley Scott

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Ridley Scott (South Shields, 30 november 1937) is een Brits fotograaf, filmregisseur en filmproducent. Hij is vooral bekend om zijn visueel overweldigende en groots opgezette Hollywood-actiefilms. Zijn jongere broer Tony Scott (1944-2012) was ook regisseur van actiefilms.

Kort overzicht

Hoewel Scott zich als filmmaker in het commerciële circuit bevindt, wordt hij toch door veel critici als een kunstenaar gezien. Dit komt vooral door het opvallende stijlvolle, kleurrijke en opmerkelijk uitgelichte camerawerk dat in zijn films altijd domineert. Ook stralen zijn films een opvallende voorliefde voor schilderkunst en geschiedenis uit.

Scott maakte in het begin van zijn carrière sciencefiction cult-films als Alien en Blade Runner. Later ging hij zich steeds meer toeleggen op actiefilms om zich vervolgens te specialiseren in historische spektakelfilms.

In 2015 kreeg Scott een ster op de Hollywood Walk o…Lees verder op Wikipedia