Twee officieren in dienst van het leger van Napoleon zijn in een vijftienjarige strijd verwikkeld waarbij zij elkaar voortdurend uitdagen tot een duel
Titel
The duellists / dir. by Ridley Scott ; screenplay by Gerald Vaughan-Hughes ; based on Joseph Conrad's story The duel
Regisseur
Ridley Scott
Acteur
Keith Carradine 1949- Harvey Keitel
Naar het werk van
Joseph Conrad
Scenarist
Gerald Vaughan-Hughes
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Paramount, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
1977
Speelduur
ca. 96 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans Ondertiteling : Nederlands, Engels, Deens, Frans, Duits, Italiaans, Noors, Spaans, Zweeds, Engels voor slechthorenden Special collector's edition
EAN
8714865558034

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 35 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Britse verfilming uit 1977 van het boek van Joseph Conrad door de toen debuterende Ridley Scott (Hannibal, Alien, Thelma & Louise, Gladiator, Blade Runner). Met Harvey Keitel en Keith Carradine. Twee officieren in dienst van het leger van Napoleon die elkaar voortdurend uitdagen tot een duel. De strijd die ooit begon om een onbelangrijk incident, escaleert in een alles verslindende hartstocht die de levens van beide mannen 15 jaar lang zal beheersen. De Speelfilmencyclopedie geeft 3½ ster: 'Niettegenstaande het gezwollen slot is dit een zeer bezienswaardige film, die reeds zowat alle elementen bevat, die we in het latere werk van Scott zullen tegenkomen. In 1977 ontving de film de prijs voor het 'Beste debuut' in Cannes. De dvd bevat een aantal interessante extra's.

Over Ridley Scott

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Ridley Scott (South Shields, 30 november 1937) is een Brits fotograaf, filmregisseur en filmproducent. Hij is vooral bekend om zijn visueel overweldigende en groots opgezette Hollywood-actiefilms. Zijn jongere broer Tony Scott (1944-2012) was ook regisseur van actiefilms.

Kort overzicht

Hoewel Scott zich als filmmaker in het commerciële circuit bevindt, wordt hij toch door veel critici als een kunstenaar gezien. Dit komt vooral door het opvallende stijlvolle, kleurrijke en opmerkelijk uitgelichte camerawerk dat in zijn films altijd domineert. Ook stralen zijn films een opvallende voorliefde voor schilderkunst en geschiedenis uit.

Scott maakte in het begin van zijn carrière sciencefiction cult-films als Alien en Blade Runner. Later ging hij zich steeds meer toeleggen op actiefilms om zich vervolgens te specialiseren in historische spektakelfilms.

In 2015 kreeg Scott een ster op de Hollywood Walk o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties