De Londense bankier Max Skinner vertrekt voor het afhandelen van een erfenis naar de Provence in Frankrijk. Daar raakt hij in conflict met een vrouw die beweert ook recht te hebben op de erfenis
Titel
A good year
Regisseur
Ridley Scott 1937-
Componist
Marc Streitenfeld
Naar het werk van
Peter Mayle
Acteur
Russell Crowe Albert Finney 1936-2019 Marion Cotillard Abbie Cornish Tom Hollander Freddie Highmore
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2007 | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
ca. 112 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Arabisch
EAN
8712626033141
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse romantische komedie uit 2006 van regisseur Ridley Scott (o.a. Gladiator). Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Peter Mayle. Russell Crowe speelt de hoofdrol van een Londense bankier die voor het afhandelen van een erfenis naar de Provence in Frankrijk vertrekt. Als hij aankomt bij zijn nieuwe bezit, een kasteel met wijngaard van zijn overleden oom, raakt hij in conflict met een vrouw die beweert ook recht te hebben op de erfenis. Diana Tjin-A Cheong (movie2movie,i): 'Russell Crowe en Ridley Scott werkten eerder samen in het gelauwerde 'Gladiator' (2000) waarbij Crowe de Oscar voor de beste mannelijke hoofdrol won. Dat zal nu niet gebeuren. 'A Good Year' is een warme, romantische komedie, maar beslist niet meer dan dat.' Bevat een aantal extra's waaronder Ansichtkaarten uit de Provence.

Over Ridley Scott

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Ridley Scott (South Shields, 30 november 1937) is een Brits fotograaf, filmregisseur en filmproducent. Hij is vooral bekend om zijn visueel overweldigende en groots opgezette Hollywood-actiefilms. Zijn jongere broer Tony Scott (1944-2012) was ook regisseur van actiefilms.

Kort overzicht

Hoewel Scott zich als filmmaker in het commerciële circuit bevindt, wordt hij toch door veel critici als een kunstenaar gezien. Dit komt vooral door het opvallende stijlvolle, kleurrijke en opmerkelijk uitgelichte camerawerk dat in zijn films altijd domineert. Ook stralen zijn films een opvallende voorliefde voor schilderkunst en geschiedenis uit.

Scott maakte in het begin van zijn carrière sciencefiction cult-films als Alien en Blade Runner. Later ging hij zich steeds meer toeleggen op actiefilms om zich vervolgens te specialiseren in historische spektakelfilms.

In 2015 kreeg Scott een ster op de Hollywood Walk …Lees verder op Wikipedia