Historisch epos waarin hoefsmid Balian van Ibelin na de dood van zijn vrouw en kind deelneemt aan een kruistocht naar Jeruzalem. Hij hoopt in de heilige stad het geloof terug te vinden
Titel
Kingdom of heaven
Regisseur
Ridley Scott
Componist
Harry Gregson-Williams 1961-
Acteur
Orlando Bloom Eva Green Liam Neeson
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2005
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
ca. 139 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8712626019374

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Brits-Amerikaans-Spaanse mammoetproductie uit 2005 van 'Gladiator' regisseur Ridley Scott. In dit historische filmepos speelt Orlando Bloom (Lord of the rings, Troy) de hoofdrol van hoefsmid Balian van Ibelin die na de dood van zijn vrouw en kind deelneemt aan een kruistocht naar Jeruzalem. Hij hoopt in de heilige stad zijn geloof te hervinden. Verder met Jeremy Irons, Ghassan Massoud, Liam Neeson en Eva Green. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 4-5-'05): 'Scott maakt van Kingdom of heaven een complex geheel dat soms enigszins overbevolkt oogt. (...) Historische correctheid stond bij Scott voorop. Toch heeft zijn epos meer te bieden dan een geschiedenisles: het is ook een ongekend spektakel, waarbij het beleg van Jeruzalem zich zonder problemen kan meten met de veldslagen uit The Lord of the Rings-trilogie, toch de graadmeter in dit verband.' Belinda van de Graaf (Trouw 4-5-'05): 'Als spektakelfilm is 'Kingdom of Heaven' te sponzig (...).' Ronald Ockhuysen (Volkskrant 4-5-'05) Kingdom of Heave…Lees verder

Over Ridley Scott

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Ridley Scott (South Shields, 30 november 1937) is een Brits fotograaf, filmregisseur en filmproducent. Hij is vooral bekend om zijn visueel overweldigende en groots opgezette Hollywood-actiefilms. Zijn jongere broer Tony Scott (1944-2012) was ook regisseur van actiefilms.

Kort overzicht

Hoewel Scott zich als filmmaker in het commerciële circuit bevindt, wordt hij toch door veel critici als een kunstenaar gezien. Dit komt vooral door het opvallende stijlvolle, kleurrijke en opmerkelijk uitgelichte camerawerk dat in zijn films altijd domineert. Ook stralen zijn films een opvallende voorliefde voor schilderkunst en geschiedenis uit.

Scott maakte in het begin van zijn carrière sciencefiction cult-films als Alien en Blade Runner. Later ging hij zich steeds meer toeleggen op actiefilms om zich vervolgens te specialiseren in historische spektakelfilms.

In 2015 kreeg Scott een ster op de Hollywood Walk o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek