In het jaar 2089 reist een team wetenschappers naar een verre planeet waarvan ze vermoeden dat er de scheppers van de mensheid wonen.
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2012 | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
ca. 119 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626089063

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Regisseur Ridley Scott maakte in 1979 de sciencefictionfilm 'Alien' die een klassieker werd. Na een aantal vervolgen door andere regisseurs maakte Scott zelf een prequel bij deze film. In het jaar 2089 reist een team wetenschappers naar een verre planeet waarvan ze vermoeden dat er de scheppers van de mensheid wonen. De meeste bemanningsleden hebben een dubbele agenda, en worden op de planeet geconfronteerd met angstaanjagende wezens. In de hoofdrol Noomi Rapace (Millennium-trilogie) als teamleider en verder onder meer Michael Fassbender, Guy Pearce en Charlize Theron. Eric le Duc (Telegraaf 31-5-'12) vindt dat de film 'oogstrelend' is maar verhaaltechnisch niets toevoegt. Raymond van den Boogaard (NRC 31-5-'12) echter: '(...) Prometheus is een geweldig mooie, originele en spannende prequel op die Alien-films, ook volkomen genietbaar als je niets hebt met die in 1979 begonnen serie. (...) spannend, en geweldig vormgegeven verhaal (...)'. Met extra's.

Over Ridley Scott

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Ridley Scott (South Shields, 30 november 1937) is een Brits fotograaf, filmregisseur en filmproducent. Hij is vooral bekend om zijn visueel overweldigende en groots opgezette Hollywood-actiefilms. Zijn jongere broer Tony Scott (1944-2012) was ook regisseur van actiefilms.

Kort overzicht

Hoewel Scott zich als filmmaker in het commerciële circuit bevindt, wordt hij toch door veel critici als een kunstenaar gezien. Dit komt vooral door het opvallende stijlvolle, kleurrijke en opmerkelijk uitgelichte camerawerk dat in zijn films altijd domineert. Ook stralen zijn films een opvallende voorliefde voor schilderkunst en geschiedenis uit.

Scott maakte in het begin van zijn carrière sciencefiction cult-films als Alien en Blade Runner. Later ging hij zich steeds meer toeleggen op actiefilms om zich vervolgens te specialiseren in historische spektakelfilms.

In 2015 kreeg Scott een ster op de Hollywood Walk o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties