Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De juf die buiten spelen als huiswerk opgaf

Rien Broere (auteur), Marjolein Hund (illustrator)

De juf die buiten spelen als huiswerk opgaf

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Groep zes krijgt een nieuwe juf. Ze ziet er niet alleen bijzonder uit, ze geeft ook heel apart les. Dat vinden de kinderen geweldig, maar de inspecteur is minder enthousiast. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
De juf die buiten spelen als huiswerk opgaf
Auteur
Rien Broere
Illustrator
Marjolein Hund
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011 | Andere uitgaven
150 p. : ill.
ISBN
9789044813432 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Groep zes krijgt na de zomervakantie een nieuwe juf. Juf Greet ziet er niet alleen bijzonder uit, ze geeft ook heel apart les, dit tot groot genoegen van de kinderen, maar tot ongerustheid van de directeur en de ouders. Als de inspecteur op een ongelukkig moment de klas bezoekt, zijn de rapen gaar. De juf wordt vervangen, maar de kinderen pikken dit niet. Lucas, Emma, Stan, Aysel en Saimi ondernemen acties om hun lievelingsjuf terug te krijgen. Een vrolijk en met vaart geschreven eerste deel uit de schoolserie 'Juf & Co'. De groepssfeer, gezinssituaties en de karakters van de vijf klasgenoten worden helder en identificeerbaar neergezet. De juf zorgt met haar (uit)beeldende wijze van lesgeven voor de nodige humor. Vlot taalgebruik met mooi, voor kinderen begrijpelijke beeldtaal ('soms is een gedachte net een mug in het donker van je slaapkamer'). Enkele paginagrote zwart-witillustraties sluiten aan bij de verhaalsfeer. Vrij kleine marges en een klein lettertype. Kleurrijk omslag. Een l…Lees verder

Over Rien Broere

Rien Broere (Roosendaal, 2 augustus 1953) is een Nederlandse schrijver van romans en kinderboeken.

Broere bracht zijn jeugd door in het West-Brabantse Roosendaal. Na de middelbare school ging hij naar de pedagogische academie. In 1974 vertrok hij naar Den Haag, waar hij acht jaar werkte als onderwijzer aan een basisschool in de Schilderswijk. In 1982 verhuisde hij naar Almere, waar hij directeur werd van een basisschool. Al vanaf het begin dat hij in het onderwijs werkte, hield Broere zich bezig met schrijven; aanvankelijk waren dat vooral cabaretteksten.

In 1987 verscheen zijn debuutroman Illusies bij uitgeverij De Harmonie in Amsterdam. In totaal verschenen vijf romans bij deze uitgever Naast het genoemde Illusies, publiceerde hij De opgraving (1989), Meesterwerk met brief (1991), Een hand op het graf van Massaro (1994) en De voorstelling (1998).

In 1991 koos hij definitief voor het schrijverschap. Samen met zi…Lees verder op Wikipedia