Boek
Nederlands

Dag dier!

Riet Wille (auteur), Wout Olaerts (illustrator)
+1
Dag dier!
×
Dag dier! Dag dier!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Rijmpjes over dieren voor beginnende lezers, voorzien van grote illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Dieren
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Dag dier!
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Wout Olaerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2007 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
Aantekening
tekst Riet Wille ; ill. Wout Olaerts
ISBN
905838294X 9789058382948
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Boek geschreven in rijmvorm waarbij per pagina een dier wordt behandeld. Het dier moet steeds via een open rijm worden geraden. Met zeer simpele leeswoorden is toch steeds humoristisch en veelzeggend een dier neergezet. De korte teksten, in duidelijke druk, staan op verschillende plaatsen in de prenten. Deze zijn kaderloos, paginagroot en bestaan uit getekende, uitgeknipte en opgeplakte figuren, aangevuld met tekeningen. De prenten zijn mooi van kleur en het geheel past goed bij de tekst. Zacht gekleurde omslag met dierentekeningen op voor- en achterkant; ook voor- en achterplat hebben tekeningen. Leuke, originele uitgave voor beginnende lezers vanaf ca. 6 jaar.

Dag dier!

‘Dag dier’ is een zangerig boekje over verschillende dieren.Van luis naar mier en bij naar mug tot de mot en de pier en de pad en de mol. Daarna heb je ook de muis en de mus en vis en duif naar uil en kip en haan en kat. Ook de haas, de pauw big en lam doen mee. Op het einde heb je nog aap en schaap en koe en de beer om mee naar bed te gaan. Het is een zeer aantrekkelijk en speels opgevat woordenspel over dieren. Op elke bladzijde wordt een nieuw dier voorgesteld op een poëtische manier. Het zijn bijna gedichtjes of liedjes en de kracht van het taalgebruik is zeer sterk. Met eenvoudige medeklinker-klinker-medeklinker woordjes wordt er op een speelse manier de liefde voor taal opgewekt. De bijhorende tekeningen zijn humoristisch, soms naïef maar schitterend voorgesteld. De lay-out van het boekje is zeer verzorgd.

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia