Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een boek met een jas

Riet Wille (auteur), An Candaele (illustrator)
+1
Een boek met een jas
×
Een boek met een jas Een boek met een jas
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tom leest heel graag. Hij schrijft zelf een boek. Kos helpt hem. Kos keert een woord om, kat is tak. Dat is een leuk spel. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 2, AVI M3
Titel
Een boek met een jas
Auteur
Riet Wille
Illustrator
An Candaele
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2007
34 p. : ill.
ISBN
9789027672063

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tom wil een boek over dieren schrijven en Kos, die in het bos woont, helpt hem daarbij. Het wordt een boek vol woordspelletjes en -grapjes. Als het af is, blijken zowel het boek als Kos onvindbaar te zijn. Maar Kos' jas is er nog wel en er piepen nog steeds dieren en dingen uit, de bron van Toms inspiratie. Rijmversjes, omkeerwoordjes, visuele taalgrapjes enz. schudt Kos uit zijn mouw. Hoewel Tom het allemaal graag vastlegt, beseft hij ook dat het uiteindelijk gaat om inspiratie, speelsheid en plezier in taal en daar moet/mag je zelf mee aan de slag. Goed bij de tekst passende houtskoolillustraties, waarvan enkele paginagroot. Op het omslag staan Tom en Kos. Deel uit de serie 'Boekbende'*. Eerste leesboek voor taalcreatieve kinderen of kinderen die dat willen worden. Elke zin begint op een nieuwe regel en met een hoofdletter, AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia

Suggesties