Boek
Nederlands

Een duif in een kooi is niet mooi

Riet Wille (auteur), Tine Vercruysse (illustrator)

Een duif in een kooi is niet mooi

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Samen met mama gaan Daan en Dries naar een park met dieren; de dieren zitten in een kleine kooi. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Dierenbescherming
Leesniveau
AVI 2
Titel
Een duif in een kooi is niet mooi / Riet Wille ; met tek. van Tine Vercruysse
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Tine Vercruysse
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Altiora, 2001 | Andere uitgaves
29 p. : ill.
ISBN
90-317-1677-4

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Daan, Duif, Dries en de mama van Daan bezoeken een park waar de dieren in een te kleine kooi zitten; de eigenaar Jan is een uitbuiter die voor elk dierentrucje geld vraagt. Zowel mama als Duif komen in actie, de dieren worden vrijgelaten en Jan belandt in een van zijn eigen kooien. Aardig verhaaltje met een duidelijk voorspelbare moraal. De vele zwartwitillustraties passen bij de tekst en vullen deze soms aan. Vreemd is wel dat de gebruikte ondertekst bij de krantenkoppen over de actie in het Engels zijn en niets met het verhaal te maken hebben. Elke zin begint op een nieuwe regel. Redelijk eenvoudig taalgebruik (inclusief euroteken) met enkel eenlettergrepige woorden, interpunctie en hoofdlettergebruik. Harde kaft met een gekleurde illustratie die de titel weergeeft. Geschikt boekje om zelf te lezen na ca. 4 maanden leesonderwijs.

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia

Suggesties