Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een kaart met een taart

Riet Wille (auteur), Tine Vercruysse (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Duif vliegt naar een man in de flat bij de school. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI 1, AVI 2
Titel
Een kaart met een taart / Riet Wille ; met tek. van Tine Vercruysse
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Tine Vercruysse
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Altiora, 2000
29 p. : ill.
ISBN
90-317-1578-6

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Beginnersboek over Daan, Dries en Duif. Als Daan en Dries in de klas zitten, vliegt Duif naar een man in een flat tegenover de school. Als ze uit school komen, gaan ze duif ophalen bij de -eenzame- man. Als hij jarig wordt, zetten de jongens een taart en een fles wijn voor zijn deur en Duif brengt vanaf de klas een lint. Duif brengt een brief terug dat de hele klas en juf worden uitgenodigd. Grappig, origineel verhaal, in korte, goed lopende zinnen geschreven. Fladderzetsel met grote letter, met gebruik van éénlettergrepige woorden en hoofdletters en leestekens. Ondanks de beperkingen door de geringe leesvaardigheid van de kinderen, een vlot geschreven, goed lopend verhaal. Op iedere pagina één of meer goed bij het verhaal passende, grappige, fantasievolle, zwart-wittekeningen in kinderstijl. Op de omslag in kleur een krijttekening in dezelfde stijl. Voor beginnende lezers vanaf 6 jaar.

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia

Suggesties