Klop klop klaar... ben je daar?

Riet Wille (auteur), Noëlle Smit (illustrator)
+1
Klop klop klaar... ben je daar?
×
Klop klop klaar... ben je daar? Klop klop klaar... ben je daar?

Klop klop klaar... ben je daar?

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als Dries en zijn zusje verstoppertje spelen, zoekt hij haar door het hele huis. Prentenboek met kleurrijke illustraties en een tekst op rijm die Dries de weg wijst. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Klop klop klaar... ben je daar?
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2009
[28] p. : ill.
ISBN
9789020981834

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dries en zijn zus Lies spelen verstoppertje. Hij zoekt in alle kamers om haar tenslotte staand op de wc-bril te vinden. De lezer volgt Dries in zijn zoektocht door alle kamers. Op de kleurige prenten, die steeds twee pagina’s beslaan, is veel te zien van de kamers, maar ook een poes die steeds meegaat en van wie soms slechts de staart te zien is. Verspreid over de illustratie staan een of twee gedichtjes die gaan over iets wat in de kamer te zien is. De versjes zijn in eenvoudige korte zinnen zonder moeilijke woorden geschreven. Ze nodigen uit tot het zoeken van allerlei voorwerpen in de platen. Het is voor de lezer wel lastig om de draad van het verhaal, namelijk het feit dat Dries zijn zusje zoekt, vast te houden; de beschrijvingen van de kamers lijken soms een doel op zich. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar een prentenboek waarin veel te zien en op te zoeken is.

Klop klop klaar ... Ben je daar?

In dit poëzieprentenboek speelt Dries verstoppertje met zijn zus Lies. Dries doorloopt daarbij alle kamers van het huis en nodigt je uit om heel aandachtig te kijken: naar de poes die op elke bladzijde ergens wel een hoekje opzoekt, naar de figuren op de trap, de schilderijtjes aan de muur, de koekjes die van de bakplaat zijn verdwenen. De gedichten nodigen daartoe uit, maar soms ook niet, en hier en daar zijn het gewoon bekende kinderliedjes als 'zakdoek leggen' of 'hoedje van papier'. Het geheel is nogal verwarrend. Er wordt iets van je verwacht als lezer, maar je hebt niet meteen helemaal door wat allemaal. De teksten zijn niet echt van hoog niveau. De illustraties wel: niet de kinderfiguren, maar wel de mooie interieurbeelden in schitterende kleuren, vol details en knipoogjes.


Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia