Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Lapje, of Het verhaal van een kind dat haar naam vindt

Riet Wille (auteur), Jan De Kinder (illustrator)
+1
Lapje, of Het verhaal van een kind dat haar naam vindt
×
Lapje, of Het verhaal van een kind dat haar naam vindt Lapje, of Het verhaal van een kind dat haar naam vindt

Lapje, of Het verhaal van een kind dat haar naam vindt

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Lara wordt als vondeling achtergelaten in een dorp dat Lapje heet. Lapje staat op geen enkele kaart en er zijn geen wegwijzers naartoe. De mensen lijken er heel erg op elkaar, dragen dezelfde kleren en kapsels, leven er lang en gelukkig. Lara wordt als een dochter opgenomen door het kinderloze echtpaar Lea en Leo. Lara groeit op maar voelt en ziet dat ze anders is dan de Lappers. Op een dag vindt
Onderwerp
Jezelf zijn
Titel
Lapje, of Het verhaal van een kind dat haar naam vindt
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Jan De Kinder
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2010 | Andere uitgaven
73 p. : ill.
ISBN
9789058386519 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een kinderloos echtpaar is blij verrast wanneer een baby bij hen te vondeling wordt gelegd. Ze noemen het meisje Lara en zijn dolblij met haar. Bij de baby liggen ook een brief en een pakje. Lea en Leo verstoppen deze spullen. Lara groeit op in het kleurloze dorp Lapje waar iedereen hetzelfde is, maar Lara is anders. Net als Loes, die haar wel accepteert zoals ze is. Op een dag vindt Lara de brief en het pakje. Fraai, poëtisch, interactief verteld verhaal met prachtig beeldend taalgebruik. Toch is het een toegankelijk verhaal, waarin mensen hun plek in de maatschappij zoeken. Het heeft wat sombere en mysterieuze kleurenillustraties van verschillend formaat, waarin de kleuren rood, zwart en bruin overheersen. Ze zullen niet voor alle kinderen even aantrekkelijk zijn. Er worden diverse lettertypen en kleuren gebruikt. Op het omslag zit Lara in een boom. Voor een select publiek vanaf ca. 9 jaar.

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia