Boek
Nederlands

Mijn mondje is een rondje

Riet Wille (auteur), Ingrid Godon (illustrator)
+1
Mijn mondje is een rondje
×
Mijn mondje is een rondje Mijn mondje is een rondje
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een meisje en haar knuffels laten zien wat je allemaal met je mond kunt doen. Hardkartonnen vierkant prentenboekje met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Mond
Titel
Mijn mondje is een rondje
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Ingrid Godon
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2009 | Andere uitgaven
[16] p. : ill.
ISBN
9789058380180 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Lichaam (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op hardkartonnen, in diverse pastelkleuren gedrukte bladzijden met twee afgeronde hoeken wordt een aantal standen van de mond geïllustreerd: bepaalde klanken zeggen (ooo, aaa, oe oe oe), lachen, duimzuigen, tong uitsteken, zoenen. Elke dubbele pagina bevat een simpele tekening en heel eenvoudige tekst van en over een meisje met haar speelgoedbeesten. De tekeningen bevatten niet veel details en hebben telkens een andersgekleurde achtergrond. Ouders kunnen veel met dit boekje, kleuren aanduiden en herkennen, kinderen laten nadoen wat het voorbeeldmeisje doet. Voor kinderen die net leren praten, sluit het boekje aan op hun ervaringswereld. De tekeningen zijn niet mooi, aardig of humoristisch, maar wel duidelijk. Zie ook 'Mijn handen dansen'*.

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia

Suggesties