Boek
Nederlands

Van aan tot zin in een zoen

Riet Wille (auteur), Annemie Berebrouckx (illustrator)
+1
Van aan tot zin in een zoen
×
Van aan tot zin in een zoen Van aan tot zin in een zoen
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Een abc-boek met tekst op rijm, waarmee spelenderwijs het alfabet geoefend kan worden. AVI-S. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Letters
Leesniveau
AVI 1, AVI M3
Titel
Van aan tot zin in een zoen
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2015 | Andere uitgaven
[36] p. : ill.
ISBN
9789058384423 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit abc-boek is bedoeld voor kinderen die slechts enkele weken leesonderwijs hebben genoten (AVI-S). De tekst op rijm laat kinderen op een speelse manier kennismaken met het alfabet, dat nog eens geoefend kan worden aan de hand van (soms pittige) zoekopdrachten: lezers moeten de opgegeven woorden aanwijzen in de illustraties. Een extra opdracht vormt het zoeken van de muizen in het hele boek (en daarvan wemelt het, als je goed kijkt!). De tekst getuigt van veel taalgevoel door het spel met klanken en met de betekenis van de woorden. De illustraties zijn al even speels en van hoge kwaliteit. En ook aan de typografie is veel aandacht besteed: de letter die aan de beurt is, is consequent in rood en de opmaak van de tekst loopt soms schuin over de bladzijde. En gaandeweg kan er ook nog geteld worden! Een verzorgde, educatieve uitgave waarmee leren lezen een feest wordt. Vanaf ca. 6 jaar.

Van aan tot zin in een zoen

Dit is een zeer bijzonder ABC-boek op AVI-niveau 1. Riet Wille speelt op een schitterende en vindingrijke manier met klanken en met de betekenis van woorden. De tekstjes op rijm en de raadseltjes zijn simpel maar zeer boeiend. Kinderen moeten met aandacht leren kijken en de betekenis van de woorden en de spelletjes leren begrijpen. De illustraties van Annemie Berebrouckx zijn zeer speciaal en gedetailleerd. Ze zorgde samen met Riet Wille voor een verrassend geheel dat de kinderen aanzet tot lezen. Een voorbeeld: jan geeft een fuif. jet geeft hem een pak. en een kus. voor elk jaarjaarjaarjaarjaarjaarjaar zeg mij dus hoe oud Jan is. van je hiep hiep hiep hoe ra. en mi fa sol la la la ...

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia