Boek
Nederlands

Van een kind dat geen woorden vindt

Riet Wille (auteur), Janneke Ipenburg (illustrator)
+1
Van een kind dat geen woorden vindt
×
Van een kind dat geen woorden vindt Van een kind dat geen woorden vindt

Van een kind dat geen woorden vindt

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kaatje praat weinig en is daardoor wat eenzaam, maar door een wedstrijd en een vriendschap groeit haar zelfvertrouwen. Prentenboek met kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Van een kind dat geen woorden vindt
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Janneke Ipenburg
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2022
[44] p. : ill.
ISBN
9789462916425 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Jezelf zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vrolijk voorleesboek over Kaatje, die weinig praat en daardoor wat eenzaam is. Door een wedstrijd en een vriendschap groeit het vertrouwen om zich meer te uiten. Op rijm geschreven, met kleurrijke artistieke illustraties en speelse typografie. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia