Boek
Nederlands

Een beer voor Ursula

Rindert Kromhout (auteur), Sandra Klaassen (illustrator)

Een beer voor Ursula

Rindert Kromhout (auteur), Sandra Klaassen (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Ursula wordt vijf jaar en krijgt van alle gasten op haar feestje een beer, maar alleen de getekende beer van haar vriendje voldoet aan al haar eisen. Prentenboek met vlot getekende, dik omlijnde tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn, Knuffels
Titel
Een beer voor Ursula
Auteur
Rindert Kromhout
Illustrator
Sandra Klaassen
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Nederlands Jeugdinstituut, 2014 | Andere uitgaves
22 p. : ill.
ISBN
9789088301759 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Knuffels (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ursula wordt vijf jaar en vraagt o.a. een bruine knuffelbeer. Alle gasten komen met een beer aanzetten, maar alleen die van haar vriendje Stefan, een getekende, voldoet aan alle eisen. Dit grappige vierkante prentenboek zal kleuters, gezien het thema, zeker aanspreken. Elke pagina geeft een illustratie met enkele regels tekst. De tekst is niet te moeilijk voor de doelgroep, het verhaal is humoristisch en de illustraties passen daar uitstekend bij. Deze illustraties, kleurige, vrolijke aquarellen die duidelijk omlijnd zijn, beelden op kinderlijke wijze het verhaal duidelijk uit. Kleuters zullen het verhaal vrij eenvoudig zelf terug kunnen lezen. Het boekje heeft een goede lay-out met een duidelijke scheiding tussen tekst en illustratie. Het geheel ziet er aantrekkelijk en zeer verzorgd uit. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Rindert Kromhout

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Mark Sassen

Rindert Kromhout van der Meer (Rotterdam, 9 augustus 1958) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Rindert Kromhout woonde als kind twee jaar lang in kindertehuizen. In deze periode (1971-1973) gaat hij naar de LOM-school in Utrecht en voelt zijn eerste roeping: bioloog of dierenarts. Hij ziet er echter vanaf als hij ontdekt dat je voor deze beroepen lang moet leren. Daarna gaat hij naar de avondmavo en volgt hij een opleiding tot kleuterleider. Ondertussen begint hij kinderverhalen te schrijven. In 1980 haalt hij zijn diploma, maar tot een baan in het onderwijs komt het nooit. Alles wat hij in die tijd over kinderen geleerd heeft komt wel goed van pas bij het schrijven van kinderboeken.

In 1985 bezoekt Rindert Kromhout Rome voor het eerst. Deze kennismaking krijgt een naar einde als Palestijnse terroristen het vliegveld binnenstormen terwijl hij op zijn vlucht naar huis wacht. Zestien mensen worden doodgescho…Lees verder op Wikipedia

Suggesties