Boek
Nederlands

Hoera voor Kleine Ezel

Rindert Kromhout (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
+1
Hoera voor Kleine Ezel
×
Hoera voor Kleine Ezel Hoera voor Kleine Ezel
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundeling met drie verhalen over Kleine Ezel. Hij trekt de wijde wereld in, manipuleert zijn onervaren oppas en hij wil graag een pappa hebben. Voorleesboek met veel expressieve illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
Titel
Hoera voor Kleine Ezel
Auteur
Rindert Kromhout
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2011 | Andere uitgaven
87 p. : ill.
ISBN
9789025858339 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling met herziene teksten van drie eerder verschenen verhalen over de kleuter-ezel die zo graag alles zelf wil doen, zijn oppas lekker manipuleert, en net als zijn vriendjes een pappa wil hebben: ‘Kleine Ezel’, ‘Kleine Ezel en de oppas’ en ‘De pappa van Kleine Ezel’*. De teksten zijn uitgebreider dan de originele; ze gaan dieper in op oorzaken van bepaalde situaties en op gevoelens, en ze geven leuk weer hoe Kleine Ezel zijn eigen ervaringen projecteert op zijn knuffel Speelgoedezel. De prachtige expressieve illustraties – pentekeningen die met aquarel, ecoline, krijt en potlood zijn gekleurd – bieden veel extra’s naast de tekst. De illustraties zijn hetzelfde gebleven, al zijn de (achtergrond)kleuren soms veranderd (iets feller of iets lichter van kleur). Soms staan de tekeningen zelf iets hoger of lager op de bladzijde en zijn de teksten op een andere plaats gedrukt. De boeken over Kleine Ezel en zijn mamma werden al in meer dan tien talen vertaald. Geen wonder, want kinderen v…Lees verder

Hoera voor Kleine Ezel

Drie heerlijke voorleesverhalen werden hier gebundeld. Het eerste heet gewoon 'Kleine Ezel'. Kleine Ezel is het beu dat mama hem bij alles helpt. Hij wil vanaf nu alles alleen doen. Op het potje plassen, zich aankleden, eten en een mooie tekening maken voor Feestvarken. Helemaal alleen de wijde wereld verkennen.
'Kleine Ezel en de oppas': Kleine Ezel krijgt vanavond een oppas want mama gaat naar de film. Kip komt op Kleine Ezel passen. Kleine Ezel maakt een beetje misbruik van de situatie en vindt het fijn Kip om de tuin te leiden. Hij maakt van het huis een bende, speelt met modder in de tuin, eet ijsjes, wil niet in bed en zeker niet in bad.
'Kleine Ezel wil naar pappa': Kleine Ezel wil eindelijk weten waar zijn papa is. Mama Ezel neemt hem mee op reis, want papa Ezel werkt in verre landen. Het wordt een avontuurlijke trip.
Dit boek is een verzameling van drie reeds bestaande verhalen. Ze zijn herzien en aangepast. Ze zijn alle in dezelfde stijl geïllustreerd: mooi…Lees verder

Over Rindert Kromhout

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Mark Sassen

Rindert Kromhout van der Meer (Rotterdam, 9 augustus 1958) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Rindert Kromhout woonde als kind twee jaar lang in kindertehuizen. In deze periode (1971-1973) gaat hij naar de LOM-school in Utrecht en voelt zijn eerste roeping: bioloog of dierenarts. Hij ziet er echter van af als hij ontdekt dat je voor deze beroepen lang moet leren. Daarna gaat hij naar de avondmavo en volgt hij een opleiding tot kleuterleider. Ondertussen begint hij kinderverhalen te schrijven. In 1980 haalt hij zijn diploma, maar tot een baan in het onderwijs komt het nooit. Alles wat hij in die tijd over kinderen geleerd heeft komt wel goed van pas bij het schrijven van kinderboeken.

In 1985 bezoekt Rindert Kromhout Rome voor het eerst. Deze kennismaking krijgt een naar einde als Palestijnse terroristen het vliegveld binnenstormen terwijl hij op zijn vlucht naar huis wacht. …Lees verder op Wikipedia