Boek
Nederlands

Tussen zussen

Rita Spijker (auteur)
+1
Tussen zussen
×
Tussen zussen Tussen zussen

Tussen zussen

Genre:
Vier heel verschillende zussen staan op een keerpunt in hun leven.
Onderwerp
Zussen, Vrouwen
Titel
Tussen zussen
Auteur
Rita Spijker
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Uitgeverij Marmer, 2016 | Andere uitgaves
278 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door Renate
ISBN
9789460683497 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tussen zussen gaat over een gezin met drie zussen en één halfzus van middelbare leeftijd. Iedere zus leidt een eigen leven, dat ogenschijnlijk erg verschilt van dat van de anderen. Zijn het vier van elkaar losstaande eilanden, die enkel hun moeder als bindmiddel hebben? Het verhaal draait om de moeder, alhoewel zij zelf maar beperkt aan bod komt. Binnenkort wordt ze 65 en ter ere van haar verjaardag wordt een feest georganiseerd. Familie, vrienden en kennissen zijn uitgenodigd, en natuurlijk ook de kinderen en hun gezin. Hoe de vier zussen hier op hun eigen manier naartoe leven, wordt op een treffende wijze geschetst. De verschillende standpunten komen tot hun recht, kruisen elkaar en zorgen letterlijk en figuurlijk voor vuurwerk tussen de zussen.
De aanloop naar het feest vormt slechts één onderwerp. Ook het leven van de zussen en het verloop van hun (onderlinge) relatie wordt breed uit de doeken gedaan. Elk van hen voert een eigen strijd. Het blijkt echter geen evidentie…Lees verder
Het verhaal van vier zussen die hun leven overdenken. Renate is gescheiden en heeft als halfzus een moeizame relatie met haar familie. Marit geniet van haar gezin, maar haar man gaat vreemd. Tessa is kunstenares en leeft vrij en blij. Anne heeft een burn-out en moet een traumatische jeugdervaring verwerken. Op de 65e verjaardag van hun moeder zien ze elkaar en staan ze stil bij hun plek in het gezin en hoe hun onderlinge band is geworden. Elke zus wordt om de beurt beschreven in een hoofdstuk waarin gevoelens en gedachten aan de orde komen zodat de lezer een goed beeld krijgt van wat hen bezighoudt. Het verhaal, in de ik-vorm, is interessant en boeiend en geschreven in een pakkende stijl.

Over Rita Spijker

Rita Spijker (Slagharen, 26 januari 1957) is een Nederlandse auteur. Spijker woont in Middelbert aan de rand van Groningen, en was gehuwd met theatermaker Rob Heiligers. Enkele van haar boeken zijn autobiografisch, o.a. het boek 'Rauwe dagen', over het overlijden van haar ouders.

Bibliografie

Deze boeken heeft Rita Spijker gepubliceerd:

Lees verder op Wikipedia