Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een inktzwart hart

R.J. Ellory (auteur), Kris Eikelenboom (vertaler)
Om van schulden af te komen besluit een corrupte rechercheur van de New Yorkse politie om een drugsbaron te beroven en anderen daarvan de schuld te geven.
Titel
Een inktzwart hart / R.J. Ellory
Auteur
R.J. Ellory 1965-
Vertaler
Kris Eikelenboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A dark and broken heart
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2013
383 p.
ISBN
9789026133855 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rechercheur Vincent Madigan heeft enorme schulden bij een drugsbaron. Om aan geld te komen besluit hij dezelfde man te beroven, maar anderen de schuld te geven. Alles loopt echter fout, er vallen doden en gewonden en Madigan moet zeer creatief te werk gaan om uit het enorme wespennest te raken. Beetje bij beetje lijkt dat te lukken, maar hij moet daarbij niet alleen vrienden, maar ook zichzelf verraden. Weer staat een corrupte politieman centraal in deze prachtige psychologische thriller die mede dankzij het sterk uitgewerkte karakter van de hoofdpersoon (die erg veel drank en drugs nodig heeft om overeind te blijven) boeit van begin tot eind. Niet alleen is het verhaal spannend, ook wordt de lezer in aparte hoofdstukken geconfronteerd met de gedachtegang van Madigan. Het taalgebruik is actueel, het verhaal rauw en gewelddadig, maar het wordt zo sterk en verrassend opgebouwd met alsmaar nieuwe wendingen dat je het boek pas weg kunt leggen als je het uit hebt. Kleine druk.

Over R.J. Ellory

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Roger Jon Ellory (Birmingham, juni 1965) is een Brits thrillerschrijver.

Biografie

R.J. Ellory woont in Birmingham. Hij noemt Arthur Conan Doyle, Michael Moorcock, J.R.R. Tolkien en Stephen King als zijn grootste invloeden. Hij studeerde grafische kunsten en ontwerp, maar stopte al na een jaar.

Hij begon te schrijven in 1987 en werkte 22 romans af, die allemaal geweigerd werden door meerdere uitgevers, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten. Hij kreeg meermalen te horen dat het commercieel niet verantwoord was voor een Britse schrijver romans te publiceren die zich afspelen in Amerika. Ellory stopte acht jaar met schrijven, maar begon weer eind 2001, geïnspireerd door een citaat van Benjamin Disraeli dat Success is entirely dependent upon constancy of purpose ("succes is geheel afhankelijk van een vaststaand doel"). Hij schreef nog eens drie romans, waarvan de tweede 'Candlemoth' was. Deze werd …Lees verder op Wikipedia