Boek
Nederlands

Een stil geloof in engelen

R.J. Ellory (auteur), Kris Eikelenboom (vertaler)
Een man kijkt terug op de gebeurtenissen die zijn leven hebben gevormd: als kind werd hij geconfronteerd met een aantal moorden op jonge meisjes en hij heeft gezworen de gemeenschap tegen deze moordenaar te beschermen.
Titel
Een stil geloof in engelen
Auteur
R.J. Ellory 1965-
Vertaler
Kris Eikelenboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A quiet belief in angels
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2021 | Andere uitgaves
432 p.
ISBN
9789026155581 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een turf van een boek, maar waar je eigenlijk op een drafje doorsurft, en je met een bijzondere spanning de bladzijden doorleest als was het niets, en je de tijd vaak niet ziet of voelt voorbijvliegen. We verhuizen met onze geest naar een ver verleden, een dorpje in Georgia. Daar wordt een meisje vermoord, en de jonge Joseph Vaughan, klasgenoot van dit meisje, neemt het initiatief om een kleine groep te vormen ter verdediging van de kinderen van Augusta Falls. Maar desondanks de goede intenties en de actieve aanpak lijken er toch nog meer slachtoffers te vallen, en de moordenaar blijft buiten schot. Op een ritme dat de Tien Kleine Negertjes achter zich laat als een amateuristisch gedoe, wordt het ene kind na het andere vermoord, en jarenlang blijft de terreur bestaan in de kleine gemeenschap, waardoor onze kleine Joseph ook met het verglijden van de tijd een bijzonder naar en wrang gevoel heeft overgehouden, een schuldgevoel en een gevoel van machteloosheid. En wanneer niet minder dan…Lees verder
In dit verhaal kijkt schrijver Joseph Vaughan terug op dramatische gebeurtenissen uit zijn jeugd. In de jaren '40 van de 20e eeuw wordt in het dorp in Georgia waar hij opgroeit een tiental meisjes op gruwelijke wijze verkracht en vermoord. Het dorp staat machteloos, steeds gebeurt het weer en van de dader ontbreekt elk spoor. Puber Joseph heeft zijn eigen problemen, zijn vader sterft, zijn moeder stort in, maar daarnaast richt hij samen met zijn vrienden The Guardians op, in een vergeefse poging om de meisjes uit het dorp te beschermen. Na tien jaar houdt het moorden op, maar het raadsel blijft onopgelost. Het legt een schaduw op Josephs verdere leven. Goed geschreven, zeer sfeervolle thriller met een mooie intrige. Josephs jeugd op het platteland in het diepe zuiden van de Verenigde Staten is goed getroffen. De uit Engeland afkomstige schrijver (1965) heeft veel succes met zijn thrillers die allemaal in de VS spelen. Beste thriller van 2009 volgens de Volkskrant. Kleine druk.

Over R.J. Ellory

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Roger Jon Ellory (Birmingham, juni 1965) is een Brits thrillerschrijver.

Biografie

R.J. Ellory woont in Birmingham. Hij noemt Arthur Conan Doyle, Michael Moorcock, J.R.R. Tolkien en Stephen King als zijn grootste invloeden. Hij studeerde grafische kunsten en ontwerp, maar stopte al na een jaar.

Hij begon te schrijven in 1987 en werkte 22 romans af, die allemaal geweigerd werden door meerdere uitgevers, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten. Hij kreeg meermalen te horen dat het commercieel niet verantwoord was voor een Britse schrijver romans te publiceren die zich afspelen in Amerika. Ellory stopte acht jaar met schrijven, maar begon weer eind 2001, geïnspireerd door een citaat van Benjamin Disraeli dat Success is entirely dependent upon constancy of purpose ("succes is geheel afhankelijk van een vaststaand doel"). Hij schreef nog eens drie romans, waarvan de tweede 'Candlemoth' was. Deze werd …Lees verder op Wikipedia