Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Alle verhalen

Roald Dahl (auteur), Else Hoog (vertaler), Hans Edinga (vertaler)
Bundeling van de verhalen voor volwassenen van de Britse schrijver (1916-1990).
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 2019 | Andere uitgaven
735 p.
ISBN
9789029091633 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Uitgave van werk van Roald Dahl (1916-1990), waarin alle verhalen voor volwassenen die hij heeft geschreven zijn opgenomen. Door de veelheid aan vaak prachtige, bizarre, ontroerende verhalen moet de lezer het boek eigenlijk gedoseerd tot zich nemen. De verhalen verschenen eerder in bundels als 'Op weg naar de hemel', 'M'n liefje, m'n duifje' en 'Over en sluiten'.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe enigszins sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een nat…Lees verder op Wikipedia

Suggesties