The BFG

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (illustrator)
Midden in de nacht wordt het weesmeisje Sophie door een grote vriendelijke reus meegenomen naar Reuzenland. Samen binden ze de strijd aan tegen de mensetende reuzen. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Reuzen
Titel
The BFG
Auteur
Roald Dahl
Illustrator
Quentin Blake
Taal
Engels
Uitgever
London: Puffin, 2016 | Andere uitgaves
198 p. : ill.
ISBN
9780141365428 9780141361321 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Midden in de nacht wordt het weesmeisje Sophie door een reus meegenomen naar Reuzenland. Gelukkig wordt ze niet opgegeten, want de reus is heel vriendelijk. Hij heet BFG (Big Friendly Giant). Samen bedenken ze een plan om de mensenetende reuzen te vangen. De BFG heeft een gebrekkig, maar spitsvondig taalgebruik, vol woordspelingen. De reus is ook heel gevoelig en menselijk en daardoor herkenbaar voor kinderen. Een schitterend, origineel verhaal vol humor, afgewisseld met vele prima erbij passende zwart-wittekeningen van Quentin Blake. Een (voor)leesboek waar veel plezier aan is te beleven (de reuzentaal kan voor wat minder ervaren lezers wat leesproblemen geven). Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe enigszins sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een nat…Lees verder op Wikipedia