De reuzenkrokodil

Roald Dahl (auteur)
+1
De reuzenkrokodil
×
De reuzenkrokodil De reuzenkrokodil

De reuzenkrokodil

Roald Dahl (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Een humoristisch verhaal over een reusachtige krokodil, die kinderen wil opeten in de stad. Gelukkig kunnen de andere oerwouddieren steeds op tijd de kinderen waarschuwen. Uiteindelijk wordt het dier gestraft voor zijn gulzigheid.
Titel
De reuzenkrokodil
Auteur
Roald Dahl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The enormous crocodile
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Speelduur
0:28
Oorspr. uitgever
De Fontein
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prentvertelling over een reusachtige krokodil, die kinderen wil opeten in de stad. Andere oerwouddieren weten echter steeds op tijd de kinderen te waarschuwen. Uiteindelijk wordt het dier gestraft voor zijn gulzigheid. Een humoristisch verhaal met griezeleffecten; het grappige taalgebruik en de geestige karikaturale illustraties hebben echter een neutraliserende werking. Bedoeld voor wat oudere kleuters, 5-6 jaar. Het boek heeft vrij veel tekst. Het rijm en de diverse herhalingen in de tekst zullen kinderen erg aanspreken. Een goedlopende vertaling met veel knappe vondsten. De dynamische illustraties zijn zacht en vrolijk van kleur met een aantal felle accenten. Ze passen uitstekend bij de tekst. Een 'geinig' boek. Herdruk met een nieuwe serie-omslag.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een na…Lees verder op Wikipedia