Braille
Nederlands

De reuzenperzik

Roald Dahl (auteur)

De reuzenperzik

Roald Dahl (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
James Henry Trotter, een weesjongen die wreed behandeld wordt door zijn tantes, weet niet wat hem overkomt, wanneer duizend glibberige krokodillentongen in de grond verdwijnen en er een reusachtige perzik groeit, waarin hij met reuzeninsekten als vrienden een avontuurlijke reis maakt.
Onderwerp
Toveren
Titel
De reuzenperzik
Auteur
Roald Dahl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
James and the giant peach
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1972
4 banden
Oorspr. uitgever
Bruna
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een na…Lees verder op Wikipedia