Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De verboden vrucht en andere culinaire verhalen

Roald Dahl (auteur), Midas Dekkers (auteur), Laura Esquivel (auteur)

De verboden vrucht en andere culinaire verhalen

Genre:
Onderwerp
Eetcultuur
Titel
De verboden vrucht en andere culinaire verhalen / Roald Dahl, Laura Esquivel, Midas Dekkers ... [et al.]
Auteur
Roald Dahl Midas Dekkers Laura Esquivel
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Het Spectrum, 1999
223 p.
ISBN
90-274-6815-X

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen


Rond de prangende vraag waar de gaten in de kaas vandaan komen, ontstaat een familieoorlog. Drie dikke vrouwen proberen het koste wat het kost af te vallen. Een vrouw kan totaal niet tegen slurp- of smakgeluiden en zal hiervoor een zware tol moeten betalen. Een man wil afgeraken van zijn vrouw met een blikje perziken dat aangetast is door botulisme. De korte verhalen in deze bundel zijn over het algemeen gevarieerd, maar hebben één bindende factor: eten.

Beroemde en schier onbekende schrijvers reiken de ingrediënten aan. Op zijn onderkoelde manier geeft Louis Paul Boon zijn herinneringen aan een lekkere hutsepot weer. Godfried Bomans wenst ons zo smakelijk een voorspoedig 1963 dat je spijt krijgt niet aan de dis te hebben gezeten. Het tintelende titelverhaal komt van Guy de Maupassant. De Nederlandse bioloog met de spitse pen, Midas Dekkers, begint met de sublieme opening: 'Hoe maak je zelfs van gras nog iets lekkers? Met een koe. De koe eet gras, wij eten de koe.' En toch …Lees verder
Loek Polders, samensteller van een bijna onafzienbare reeks thematische bloemlezingen, heeft voor deze bundel een duik in de wereldliteratuur genomen. Het resultaat is een smakelijk geheel, met licht verteerbare verhalen van uiteenlopende auteurs als Kurt Tucholsky, James Thurber, Roald Dahl, de niet te versmaden Laura Esquivel, Charles Bukowski, Ruth Rendell, en, van eigen bodem, Louis Paul Boon, Midas Dekkers, Godfried Bomans en J.W.F. Werumeus Buning. De lengte van de 29 bijdragen varieert van 2 tot 18 bladzijden. Normale druk.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een na…Lees verder op Wikipedia

Suggesties