Boek
Nederlands

Ieorg Idur

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Meneer Hoppe is heel erg verliefd op zijn buurvrouw, maar zij lijkt alleen maar om haar schildpad te geven.
Onderwerp
Schildpadden
Titel
Ieorg Idur / Roald Dahl ; met tek. van Quentin Blake
Auteur
Roald Dahl
Illustrator
Quentin Blake
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Esiotrot
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2000 | Andere uitgaves
62 p. : ill.
ISBN
90-261-0461-8

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vergeleken met de andere kinderboeken van de auteur is dit helaas maar een kort verhaal. Het gaat over de gepensioneerde meneer Hoppe, die al jaren verliefd is op zijn buurvrouw. Deze buurvrouw heeft maar één liefde namelijk haar schilpad Rudi, die ze zo vertroetelt dat meneer Hoppe er jaloers op wordt. Door slimme trucs uit te halen met haar schilpad, weet meneer Hoppe haar uiteindelijk toch voor zich te winnen en krijgt de lezer een echt happy-end voorgeschoteld. Door het directe taalgebruik en de geestige karaktertekening van de lieve, bezorgde buurvrouw en de verlegen maar volhardende meneer Hoppe is het een amusant verhaal geworden. De dynamische, humoristische zwart-witte pentekeningen van Quentin Blake dragen daar in grote mate aan bij. Misschien niet Dahl's meest verrassende of spannende boek maar wel een heerlijk fantasieverhaal, dat deze keer ook wat jongere kinderen zal aanspreken. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een na…Lees verder op Wikipedia