Boek
Engels

James and the giant peach

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (illustrator)
+1
James and the giant peach
×
James and the giant peach James and the giant peach
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Nadat de ouders van James zijn overleden, woont hij bij zijn wrede tantes. Als er een reusachtige perzik in de tuin groeit, kan hij daarin ontsnappen om met heel grote insecten een avontuurlijke reis te maken. Met kleurenillustraties en opdrachten. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Toveren
Titel
James and the giant peach
Auteur
Roald Dahl
Illustrator
Quentin Blake
Taal
Engels
Uitgever
[London]: Puffin, 2017 | Andere uitgaves
148 p. : ill.
ISBN
9780141365459 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

James Henry Trotters gelukkige jeugd vindt een abrupt einde wanneer zijn beide ouders door een neushoorn worden opgegeten. Voortaan nemen de gruwelijke tante Spiker en tante Sponge de zorg op zich voor de jongen, die echter moet werken tot hij er bijna bij neervalt. Een zakje toverkracht biedt uitkomst. Deel uit de serie 'Penguin Kids'*. Eenvoudige navertelling van het bekende boek van Roald Dahl. Het verhaal bevat de oorspronkelijke kleurenafbeeldingen van Quentin Blake. Het taalgebruik is aangepast aan kinderen die beschikken over een actieve Engelse woordenschat van 1200 woorden. Op de website www.penguinkidsaudio.com is het verhaal ook te beluisteren. Achter in het boek zijn enkele verwerkingsvragen opgenomen. Voor Nederlandse kinderen in groep acht of de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. Niveau: 6, 1200 hoofdwoorden. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een na…Lees verder op Wikipedia