Braille
Nederlands

Matilda

Roald Dahl (auteur)
+1
Matilda
×
Matilda Matilda

Matilda

Roald Dahl (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Als op een dag juffrouw Engel aan Matilda haar levensverhaal vertelt, besluit Matilda al haar telekinetische krachten te bundelen om recht te doen geschieden.
Titel
Matilda
Auteur
Roald Dahl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Matilda
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1994
5 banden
Oorspr. uitgever
De Fontein
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Matilda is een hoogbegaafd kind; haar ouders vinden haar alleen maar lastig en op school heeft ze het ook niet gemakkelijk. Eens per week wordt de rust in de klas verstoord door het schoolhoofd, juffrouw Bulstronk. Bulstronk is heel anders dan juffrouw Engel; zij houdt van kinderen pesten. Maar Matilda is niet voor niets zo slim! Een van de bekendste boeken van de populaire Engelse auteur dat ook succesvol is verfilmd. Korte getitelde hoofdstukken en gemakkelijk leesbare zinnen. Het verhaal is geïllustreerd met zwartwittekeningen van de befaamde vaste Dahl-tekenaar. Duidelijke druk. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een na…Lees verder op Wikipedia